Hlavní obsah
3,6
(5)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Rádi si při odpolední kávě pochutnáte na jemném sladkém moučníku? V tom případě se vám strefíme do noty! Péct se totiž bude sladkost s příchutí marmelády!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 200 ml mléka
  • 250 g cukru krupice
  • 150 g mletých mandlí
  • 5 lžic marmelády
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
Poleva
  • 100 g másla
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 25 ml mléka
  • 20 g kakaa
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
Článek

Postup

01.

Mléko smíchejte s cukrem, přidejte mandle, marmeládu, sodu a dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku, zpracujte lehce lepivé těsto. To opatrně rozprostřete na plech na pečicí papír a dejte péct při 170 stupních Celsia na asi 30 minut.

02.

Upečený korpus nechte vychladnout a mezitím připravte polevu. Rozpusťte máslo s cukrem a mlékem, rozmíchejte v něm kakao, přidejte vanilkový pudink, krátce povařte, nalijte na oříškovou buchtu, nechte zchladnout, a máte hotovo!

Zkuste si vyrobit vlastní domácí marmelády.

Reklama

Související témata:

Načítám