Hlavní obsah

Mystická masáž lávovými kameny

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nahřáté kameny vám dodají síluFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Čínská metoda „Shen-Xin-Shi", což v překladu znamená ,,kámen-tělo-duše",  je velmi oblíbená a často vyhledávaná. Je příjemným zpestřením a pravděpodobně jednou z nejpoutavějších masáží, kterou můžete zažít.

Článek

Princip

Při masáži se používá 53 hladkých lávových kamenů, které se nahřívají ve vodní lázni na teplotu kolem 37 - 40 °C a následně pokládají na tělo. Teplo kamenů, ale hlavně jejich vlnění, působí na meridiány, což jsou energetické cesty vedoucí od konečků prstů na nohou a na rukách po celém těle a náležející ke všem vnitřním orgánům našeho těla. Příjemný pocit z dotyků kamenů si můžete i jednoduše vyzkoušet, že si vezmete do ruky malý hladký kámen a promačkáváte ho dlaní, určitě vás to zklidní, osvěží a vaše mysl bude otevřená novým nápadům. Energetické dráhy těla bývají často neprůchodné a sevřené, a proto energie nemůže proudit, jak by měla. Čínská metoda uvolňuje průtok energie těmito kanály, pročistí je a znovu obnovený tok energie vám dodá neočekávanou sílu a radost. Kosmetička Jana Petráková ze Salonu Korunka upozorňuje na to, že masáž není vhodná pro diabetiky, epileptiky, těhotné ženy, pacienty s onemocněním kůže a osoby trpícím kardiovaskulárními problémy. Ale všem ostatním dodá blahodárnou sílu.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Teplo se vám rozleje po celém těleFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Celková masáž, která se skládá ze tří částí

1. masáž horkými kameny - 60 minut Teplo rozlévající se uvnitř těla způsobí úplné uvolnění všech smyslů se všemi blahodárnými účinky. Navodí pocit hlubokého odpočinku, kde povolí všechna svalová zatížení včetně duševního napětí. Během ošetření touto výjimečnou masáží se po celém vašem těle začne rozlévat nádherné teplo. Veškerý stres, únava a napětí mizí jako mávnutím kouzelného proutku.

2. masáž chodidel horkými kameny - 15 minut Pomocí speciálně tvarovaného lávového kamene se masírují reflexní body na prstech a chodidlech. Následně se horké oblázky vkládají mezi prsty u nohou, což způsobí nádherné uvolnění a navození zvýšení teploty těla.

3. harmonizace čaker - 15 minut Provádí se polodrahokamy a přírodními panenskými oleji, které odstraňují energetické blokády a vyrovnávají vnitřní energii.

Na co blahodárně působí a co léčí

Masáž stimuluje krevní oběh, podpoří imunitní systém, zmírňuje křeče ve svalech  a tím působí proti bolesti svalů. Teplo pomáhá regulovat trávení, zrychluje metabolismus a hubnutí.

V mnoha případech pomáhá při premenstruačním syndromu, nadmutí a zadržování tekutin v těle, odstraňuje bolesti krční páteře, a to i chronické a hlavně při stresu, kterým trpíme téměř všichni. Masáž poskytují vybraná kosmetické a wellness studia.

Reklama

Související témata:

Načítám