Hlavní obsah

Maskovací kamufláž

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Díky několika trikům může být váš obličej dokonalýFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá tvář může být symetrická! Nevěříte? Naučte se pomocí několika snadných triků s líčidly modelovat vaši tvář. Maskovací manévry se vyplatí!

Článek

Ostré hrany

Pomocí několika jednoduchých triků můžete hranatý obličej zjemnit, zúžit příliš vysedlé linie a upozornit na detaily, které bez šikovného make-upu zcela zaniknou.

1. Nejvýraznější dominantu hranatého obličeje tvoří čelisti. Ostré kontury zjemněte nanesením tmavšího make-upu na středovou část - čelo, lícní kosti a bradu. Jemně se můžete dotknout i nosu. A pracujte s tvářenkou, rozetřená do ztracena tvar obličeje výrazně protáhne.

2. Odlákejte pozornost od šířky barevným detailem. Zaměřte se na oči a ústa. Používejte barvy. Pokud zvýrazníte oči, klidně přitlačte. O co intenzivnější barvy použijete, o to decentnější by měl být odstín rtů a naopak - rudé puse sluší minimálně nalíčené oči.

3. Na hranatém obličeji krásně vynikne tzv. „nahé líčení". Předpokladem neviditelného make-upu je hladká pleť. Matujícími emulzemi a lesky můžete vymodelovat tvář tak, abyste dosáhla chtěného tvaru a zároveň působila přirozeně. K modelaci jsou vhodné krémové tvářenky, korektory a jako fixátor poslouží sypký pudr.

Kulatá, nebo baculatá?

Nízké čelo, kulatá brada a plné tváře - okrouhlý tvar obličeje působí i v pozdějším věku velmi dívčím dojmem. Nezoufejte proto, že jste nikdy neviděla svoje lícní kosti. Pokud chcete přeci jen ubrat tvářím na spokojenosti, zeštíhlete je chytrým make-upem.

1.Rozjasňovač a tvářenka. To jsou dva nejpodstatnější pomocníci na cestě za ostrými rysy. Aplikujte svůj klasický make-up. Dbejte na to, aby byl rozetřen rovnoměrně. Pak použijte tvářenku. Na širokém štětci jí naneste směrem od koutku úst přes lícní kosti do ztracena.

2. Rozdělte tvář na tři části. Spodní úsek potlačte tmavším make-upem, nad ním tvar obličeje zúžíte tvářenkou a úplně nahoře se zaleskne rozjasňovač. Ten aplikujte jen na místa, které potřebujete opticky vyzdvihnout. V tomto případě na vrchní část lícní kosti.

3. Plná ústa v kulatém obličeji nepotřebují příliš zvýrazňovat. Pokud jste si s make-upem pohrála, stačí použít lesk. Vsaďte na nenápadné odstíny. Tenké rty obtáhněte konturou a vyplňte rtěnkou. I zde však platí - čím méně vyzývavé, tím přitažlivější.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Na rty používejte leskyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Bermudský trojúhelník

Široké čelo, úzké čelisti a ještě drobnější brada. Rozpoznat trojúhelníkový tvar obličeje není těžké, složitější je tvář správně nalíčit.

1. Spolehněte se na tvářenku. Pokud ji správně použijete, opticky zúžíte čelo a rozšíříte spodní část obličeje. Růž nanášejte od lícních kostí směrem dolů. Lehce se můžete dotknout spánků, čímž zakamuflujete šířku čela. Jiná možnost je nanášet barvu směrem od spánku přes lícní kosti až ke koutku úst.

2. Péči věnujte obzvlášť líčení očí. Nebojte se linek, ani umělých řas. Barevná řasenka nebo třpytivé stíny patří k detailům, které přitáhnou pozornost.

3. Místo rtěnky použijte nenápadné lesky nebo broskvové pigmenty.

Zrcadlo vám poradí, jaký typ obličeje máte... pak už jen stačí malovat podle výše zmíněných návodů za využití všech ozkoušených triků.

Reklama

Související témata:
Kamufláž

Načítám