Hlavní obsah

I malí muži to umí!

Foto: hollywood.com

Danny DeVito si se svými 152 cm starosti neděláFoto: hollywood.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak to vlastně je s těmi malými muži? Já mám ve svém okolí dva. Jeden je výborný manžel, táta, kolega a můj velký kamarád, druhý je opilec, který přestal mlátit a týrat svoji manželku a syna, až když se mu syn v sedmnácti postavil a přerazil mu sanici. Byli by tito muži jiní, kdyby měřili dva metry?

Článek

Velcí muži „nepoštěkávají"

Rozdíly v chování malých a velkých mužů nepochybně existují. Možná je to amatérské a kulhající srovnání, ale já si to tak trochu přirovnávám k chování pejsků. Ti velcí se chovají zpravidla klidně a velkoryse vědomi si své síly, ti malí poštěkávají, okusují nám nohavice, upozorňují na sebe, snaží se zkrátka vzbudit respekt jiným způsobem.I ten můj malý kamarád je trochu „ujetej". Ne že by poštěkával, ale: má velkou ženu, před lety si postavil největší dům v jejich čtvrti s největší terasou, má velké auto (starší mercedesku), tři velké psy (mazlivé dobrmany). Ale pomineme-li tyto neškodné úchylnosti, je to neskutečně hodný člověk, laskavý manžel, oblíbený společník a výborný kamarád.

S malými muži k výšinám...

Wikipedie charakterizuje takzvaný naoleonský komplex jako „druh komplexu méněcennosti, kterým trpí lidé malého vzrůstu - v rámci potřeby kompenzace tohoto handicapu jsou někteří muži hnáni do extrémů". A zde je asi jádro pudla - jaké jsou to pak ty extrémy. Jeden extrém může být agresivita, to nejspíše u těch mužů, kteří jsou emocionálně nevyrovnaní, kteří trpívali a byli vysmíváni ve škole, na vojně, v pracovních kolektivech. U těch se i partnerka i děti mohou stát terčem agrese, ventilem, skrze který svoji agresi vypouštějí. Ale jiný extrém může být spíše pozitivní. Menší tělesný vzrůst může být hnacím motorem v pracovní kariéře. S malým mužem se můžete dostat hodně vysoko!

Foto: zimbio.com

Nicolas Sarkozy je na svou výšku velmi citlivýFoto: zimbio.com

Politika - ráj pidimužů

Dovolte miniexkurzi do světa politiky. Francouzský prezident Nicolas Sarkozy je se svými 168 cm o 10 cm menší než jeho manželka Carla Bruni. Je sice znám tím, že se v Evropě motá do všeho, i do toho, do čeho by se motat nemusel, ale jako manžela jej jeho manželka hodnotí velmi vysoko, a to po všech (!) stránkách. Ruský prezident Medveděv má 162 cm a říká se, že si ho s bídou stosedmdesáticentimetrový Putin vybral za svého nástupce kvůli tomu, že je menší než on. To ale ještě nic není. A neříkejte mi, že politika nepřitahuje malé muže jako magnet. Tak například mexický prezident Benito Juárez 135 cm, rakouský kancléř Dollfuss 148 cm, první izraelský premiér David Ben Gurion a číský vůdce Teng Siao-pching 150 cm, palestinský předák Jásir Arafat 155 cm, Nikita Chruščov 158 cm, severokorejský předák Kim Čong-il 162 cm...

Napoleon? Žádný prcek!

Vraťme se ještě k tomu Napoleonovi. Je velkým paradoxem, že celý napoleonský komplex je mýtus a vlastně faktická pitomost. Napoleon byl vyšší než byla průměrná výška mužů té doby, a ani dnes by se svými 168 cm nepatřil k úplným trpaslíkům. Vždyť by byl o 2 cm větší než Dustin Hoffman a jen o 4 cm menší než Tom Cruise! A co třeba prohlásil Napoleon o vás? „Ženy mají dvě zbraně - kosmetiku a slzy. Naštěstí nemohou s úspěchem použít obě současně..."

Máte doma svého „Napoleona"? Jaké máte zkušenosti s malými muži? Na vaše názory se těším na info@prozeny.cz.

Související témata:

Načítám