Hlavní obsah

Máte doma rybáře? Pošlete ho na Fish festival!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Soutěž je i pro malé rybářeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský Střelecký ostrov se stane dějištěm premiérového Fish festivalu - svátku ryb, rybářů a gastronomie.

Článek

Už 4. října propukne na Střeleckém ostrově v Praze dvoudenní slavnost Fish festival. Akce, která se letos koná vůbec poprvé, doprovází současně třetí ročník pražského muškařského závodu Orvis Cup 2008.

Fish festival je určený nejen rybářům. Bohatý program totiž osloví každého, kdo si rád pochutná na rybích specialitách, poslouchá českou hudbu nebo se třeba rád zapojí do soutěží o zajímavé ceny.

„Akce, jakou je Fish festival, se dosud v české metropoli nekonala. Chtěli jsme Pražanům přichystat slavnost, která by navázala na tradici muškařského závodu Orvis Cupu, byla oslavou ryb, rybářů i s rybami spojené gastronomie, a zároveň jim nabídla dva dny zábavy v hezkém prostředí na břehu Vltavy. Vstupné je pro všechny zdarma," zve na slavnost pořadatel Petr Benáčan.

Foto: Agentura Bison & Rose

Vltava plná lodí, to je Fish festivalFoto: Agentura Bison & Rose

Fish festival se koná v okolí Střeleckého ostrova a potrvá od soboty 4. do neděle 5. října. Milovníky dobrého jídla zde čeká zajímavý program - kuchař Ivan Vodochodský je naučí přípravě rybích specialit, v tzv. sushi pointu ochutnají pravé japonské sushi, a naopak v Rybářské baště okusí tradiční českou rybu. Návštěvníci se mohou těšit také na hity skupiny Laura a její tygři či vystoupení hudebních skupin Fiakr a Václav Marek Trio.

Víkend v centru Prahy bude patřit i dětem. Speciálně pro ně je připravena Vodnická olympiáda o lákavé ceny, pohádka Kvak a Žbluňk divadla Bilbo Compagnie a také autogramiáda s herci Lubomírem Lipským, Pavlem Trávníčkem a známým rybářem Jakubem Vágnerem. Na co se ale mohou těšit nejvíc, je sobotní průvod v maskách, který projde okolím Střeleckého ostrova. Každý, kdo na Fish festival dorazí v rybí masce, získá malou odměnu!

Foto: Agentura Bison & Rose

Primátor Pavel Bém na lovuFoto: Agentura Bison & Rose

Zájemci si mohou vyzkoušet rybářské techniky v muškařské škole pod dozorem pětinásobného mistra světa Karla Světelského. Dále jsou pro ně přichystány různé přednášky, prezentace rybářské či outdoorové výbavy a také testování prutů. Nedělní program vyvrcholí vyhlášením vítězů závodu Orvis Cup 2008.

Reklama

Související témata:

Načítám