Hlavní obsah

Máte smůlu na chlapy? Změňte to!

Foto: Thinkstock

Proč si vybíráme stále stejné typyFoto: Thinkstock

Reklama

Někdy to připomíná prokletí! Některé z nás mají prostě na muže pořádnou smůlu. Tak jako jedna žena prožije celý život ve spokojeném manželství, jiná zase prožívá neustálé peklo. Zbaví se alkoholika, nějakou dobu se „dává do kupy“, aby si pak do života pustila opět problémového muže. Proč se nikdy nepoučíme? Proč děláme pořád dokola ty stejné chyby?

Článek

Typickou „smolařkou“ je například naše čtenářka s přezdívkou Vendysmen, která se se svými zkušenostmi svěřila v diskusi pod článkem 5 mužů, které si raději neberte. Její první partner byl „flákač“ a ona to poznala až po několika letech. Druhý jí při žárlivé scéně dal facku a rozhodně nezůstal u té jediné rány. Pak si Vendysmen dala delší pauzu a byla plná odhodlání neudělat chybu potřetí. „Jenže jsem se zamilovala do klučičího pohledu věčného snílka a nikam to nevedlo. Po roce jsem platila složenky, vařila, starala se a mé velké dítě snilo o cestě kolem světa,“ popisuje Vendysmen. A bohužel to nevyšlo ani na počtvrté, to se z jejího partnera vyklubal alkoholik.

Jak je tohle možné, napadlo mě. Proč některé z nás neustále opakují ty samé chyby a nikdy se nepoučí? A od odborníků se mi dostalo překvapivé odpovědi: Některé z nás jsou špatně naprogramované!

S inteligencí to nemá nic společného

Nejhorší na tom asi je, že tahle „smůla na muže“ vůbec nesouvisí s inteligencí. Podobných chyb se dopouštějí ženy s velmi vysokým IQ stejně jako ženy s nijak závratným inteligenčním kvocientem. „Naše emoce jsou vždy silnější než logika. Z hlediska logiky víme, že nový partner má nedobré vlastnosti, avšak naše emoce velí, že nás přitahuje. Podlehneme emocím a logika jde stranou. Proto nezávisí na inteligenci ženy, když dělá chyby ve vztazích. Záleží na tom, co má emočně zapsáno ve svém podvědomí a jaké ,vztahové programy' v sobě nosí,“ vysvětluje kouč v oblasti partnerských vztahů Lenka Černá. Podle ní se sice dají partnerovy chyby rozeznat v podstatě už během prvních sedmi měsíců vztahu, jenže to by právě musela fungovat ta logika a ne emoční podvědomí, o kterém leckdy nemáme ani potuchy…

Naprogramovali nás už v dětství

Každá z nás v sobě nosí jakési „vztahové programy“ a podle nich pak vypadají i naše partnerské vztahy. Kde se ale vzaly? Kdo a kdy nás naprogramoval? Podle Lenky Černé se to stalo již v dětství! „V oblasti vztahů je totiž primární, jaké emoce jsme prožívaly v období výchovy do osmi let. Jaké emoce jsme prožívaly s rodiči, takové budeme prožívat i v oblasti vztahů,“ popisuje Lenka Černá. A připomíná, že ke špatnému výběru partnera jsou náchylnější ženy, které neměly v dětství kladný vztah s otcem, někdy i s matkou.

Foto: Thinkstock

Chyby, které nejdříve nevnímáte, vám začnou vaditFoto: Thinkstock

Šance na záchranu? Přeprogramujte se!

Existuje tedy vůbec nějaká šance, jak se z bludného kruhu špatných partnerů vymanit? Ano, ale rozhodně to není nic jednoduchého. Je totiž potřeba „přeprogramovat“ to, co je v našem podvědomí uloženo už od dětství. A bez odborné pomoci to prý nejde. „Jedinou cestou je odhalit, jakým způsobem jsem od otce a matky nastavena a nevhodné nastavení poté s odborníkem opravit. Mám s takovými ženami mnoho zkušeností a vím, že i přesto, že se několikrát snažily zlomit vztahové prokletí, bez opravy emočního podvědomí se jim to nepovedlo,“ říká Lenka Černá.

Podle ní je nutné nejprve s odbornou pomocí najít špatně zakódované rovnice, podle nichž žijeme. Pokud máme například z dětství zakódováno, že otec s námi nerad trávil svůj čas, že jsme pro něj byly přítěží a že se s námi otravoval, budeme to samé prožívat i ve vztahu. Ne proto, že by to tak bylo, ale proto, že naše emoční nastavení nám nedovolí „pustit si do života" někoho, kdo s námi prožije plnohodnotný vztah plný zábavy a radosti.

Objevit a pojmenovat tato negativní nastavení představují základ úspěchu. „S pomocí kouče pak bude klient tato emoční nastavení postupně otáčet a takzvaně je vkládat do své hlavy. Musí je přijmout jako pravdu," vyvsvětluje Lenka Černá.

Zjistila jste, že potřebujete přeprogramovat? Nevěšte hlavu, již mnoho žen to zvládlo a dnes jsou šťastně zamilované. Zkrátka, nebojte se na sobě trochu zapracovat a požádat o pomoc odborníka.

Reklama

Související témata:

Načítám