Hlavní obsah

Mateřská – čas nevěry?!

Foto: shutterstock.com

Péče o dítě je život v jiném světěFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mateřská a nevěra! Když se řekne, že žena sloužící „čtyřiadvacítky“ u jakkoliv starého dítěte, je ohrožena nevěrou, nejspíše se vám vybaví její manžel, který si užívá v náruči vnadné, sympatické a usměvavé slečny. Ale nevěrná může být i žena. Vždyť kdo má snést to neustálé přebalování, utírání nosů, breptání a noční vstávání?! Že se vám to nemůže stát? Omyl!

Článek

Časopis Uzlíček

Muž to má jednodušší. Už ho přestala bavit manželčina věčná večerní únava, preference spánku před sexem, zanedbaný vzhled, povislé břicho, větší stehna a prsa jen pro potřebu kojení, neustálá rozmrzelost, nespokojenost, nervozita, a když už se jeho žena usměje, pak většinou jenom na dítě. Dobrá, někdy to tak bývá. Ale přece jste chtěli vašeho drobečka oba dva, ne? Trocha trpělivosti ze strany muže by se hodila...

A co vy? Nemáte náhodou někdy dost důvodů zamilovat se jinde? Možná si poklepete na čelo, s dítětem v náručí a s tou všudypřítomnou 24hodinovou směnou, která má propustky jen na nákup, do kadeřnictví nebo za nutným vyřizováním, navíc všechno pečlivě do minuty plánované? Odpověď zní, kdykoliv, jakkoliv. Mechanismus ponechme stranou, protože to se prostě stane a je jedno, je-li to u kadeřníka, v obchodě s kočičími granulemi nebo na třídní schůzce.

Proč se poohlížet jinde?!

Stejně jako muž, který doma přišel o svou atraktivní milenku a pravidelný sex, i žena má mnoho důvodů se poohlížet jinde. Obyčejně se tak ale stane až po delší době strávené v „domácím mateřském vězení“, zatímco muži k mimomanželskému sexu sahají často už v době těhotenství své ženy či na začátku rodičovství.

Foto: shutterstock.com

Váš akční radius je s dítětem dost omezenýFoto: shutterstock.com

Žena má trpělivosti dost, ale s narůstajícími měsíci či roky, které tráví zavřená doma, začíná toužit po společnosti. Jakékoliv, hlavně ať nemá pranic společného s dětmi či domácími pracemi. Proto mnohé s rozechvělým napětím čekají na svůj návrat do práce, ačkoliv to s sebou nese mnoho starostí s tím, jak to „zařídit“ doma, hlídání dětí apod. Sociální izolace maminek na mateřské je skličující a spolky matek to nezachrání. Ostatně, zkuste si odpovědět na otázku, kdy jste naposled jednala s nějakým mužem? Instalatér, prodavač, realitní makléř, soused…?

Nikdy neříkej nikdy!

Možná si v tuto chvíli říkáte, že vy byste se přece nikdy nikde nezamilovala, že svého nynějšího partnera milujete a nemáte čas na jiné muže. Nakonec, všichni jsou stejní, muž jako muž, mávnete rukou. Ale… okouzlení je nevyzpytatelné a hmm, ten má pěkný zadek… támhleten je celkově přitažlivý a tenhle má hezké vlasy a tenhle… ten má uhrančivý pohled!

S legrací je legrace, ale přestává ve chvíli, kdy se opravdu zamilujete.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pozor, když flirt přeroste v zamilovanostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nejsme doma v posteli

Jste-li svobodná, není problém. Pokud ale každý večer uléháte do postele s otcem vašich dětí, s člověkem, se kterým jste kdysi uzavřela manželství, do chodu rodiny pak taková záležitost zasáhne destruktivní silou:

  • Můžete se vznášet v oblacích a zcela bezstarostně na někoho myslet, myslet na své společné chvíle, na milování, prostě chovat se jako praštěná zamilovaná puberťačka. Bývá to průhledné.
  • Můžete být sama na sebe naštvaná, na své morální selhání a být přehnaně vzteklá, odmítat tělesný kontakt s manželem či stávajícím partnerem a chovat se cize.
  • Děti vám ve vypjatých chvílích připadají jako zbytečná přítěž, a tyto myšlenky vyvolávají další pocity viny.

Ale jsou i ženy, které svůj mimomanželský vztah umí dokonale skrývat, žijí ho pod zástěrkou akcí s kamarádkami, sportovních vyžití či pracovních schůzek a přesčasů. Podobně jako muži. Přijdou domů a přepnou na domácí život.

Kdy ano?

Určitě není dobré v období, kdy jste na mateřské či rodičovské, dělat zásadní rozhodnutí, ale odejít od současného muže je vhodné, když:

  • Je vaše partnerské soužití natolik rozvráceno, že ho již nelze „opravit“, partner má vážné a nenapravitelné charakterové vady (např. alkoholik, gambler, permanentně „nezaměstnaný“…) a sama vidíte, že soužití s ním by ani vašim dětem nepřineslo nic dobrého.
  • Jste smířena s tím, že dětem „vezmete“ otce.
  • Jste smířena s tím, že dětem „vezmete“ jejich prarodiče z otcovy strany.
  • Jste smířena s tím, že i nový vztah může zkrachovat a zůstanete s dětmi sama.
  • Máte vyřešeno, z čeho budete žít, stane-li, že zůstanete úplně sama.

Milé maminky, jak se máte vy?

Časopis Uzlíček prosinec-leden 2010

Reklama

Související témata:

Načítám