Hlavní obsah
2,8
(70)
Foto: Lazartivan, Shutterstock.com

Foto: Lazartivan, Shutterstock.com

Když si dáváte svařené víno, také máte potřebu do něj nasypat několik lžiček cukru? Tak zkuste medový svařák! Je velice lahodný a jemný a krásně si poradí s obsaženým alkoholem.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 l červeného vína
  • 5 lžic medu
  • 1 svitek skořice
  • 1 lžička hřebíčku
  • 4 hvězdičky badyánu
  • 4 ks pomeranče
Článek

Postup

01.

Do středního hrnce nalijte kvalitní červené víno, přidejte koření a víno přiveďte k varu. Hned ovšem stáhněte na minimum.

02.

Do hrnečku dejte med (můžete nahradit i medovinou), který před tím nechte ohřát na topení nebo ve vodní lázni tak, aby se roztekl a zároveň se nahřál hrneček.

03.

Pak ho zalijte horkým svařeným vínem s kořením. Rozhodně ale med nevařte spolu s vínem. Přestože by vám to usnadnilo práci, med by ztratil své cenné látky. Každý hrneček ozdobte na závěr kolečkem pomeranče.

Tip: Tip: Aby se vám při svařování červeného vína odpařovalo co nejméně alkoholu, přidejte do něj lžičku klasického másla. To sice vytvoří na hotovém svařáku trochu mastná oka, ale máte záruku, že tak se pozná poctivá příprava.

Zjemnit chuť pomůže i instantní sirup do svařáku, který si připravíte doma.

Reklama

Související témata:

Načítám