Hlavní obsah

Medový svařák

Hodnocení:
(14)
Foto: Lazartivan, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Když si dáváte svařené víno, také máte potřebu do něj nasypat několik lžiček cukru? Tak zkuste medový svařák! Je velice lahodný a jemný a krásně si poradí s obsaženým alkoholem.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 l červeného vína
  • 5 lžic medu
  • 1 celá skořice
  • 1 lžička hřebíčku
  • 4 badyány
  • 4 plátky pomeranče
Článek

Postup

Krok 1: Do středního hrnce nalijte kvalitní červené víno, přidejte koření a víno přiveďte k varu. Hned ovšem stáhněte na minimum.

Krok 2: Do hrnečku dejte med (můžete nahradit i medovinou), který před tím nechte ohřát na topení nebo ve vodní lázni tak, aby se roztekl a zároveň se nahřál hrneček.

Krok 3: Pak ho zalijte horkým svařeným vínem s kořením. Rozhodně ale med nevařte spolu s vínem. Přestože by vám to usnadnilo práci, med by ztratil své cenné látky. Každý hrneček ozdobte na závěr kolečkem pomeranče.

Tip: Tip: Aby se vám při svařování červeného vína odpařovalo co nejméně alkoholu, přidejte do něj lžičku klasického másla. To sice vytvoří na hotovém svařáku trochu mastná oka, ale máte záruku, že tak se pozná poctivá příprava.

Zjemnit chuť pomůže i instantní sirup do svařáku, který si připravíte doma.

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 9. 2010

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.