Hlavní obsah

Mějte vlasy jako topmodelka!

Foto: zimbio.com

Miranda Kerr používá olivový olejFoto: zimbio.com

Reklama

Jejich hlavní pracovní náplní je vypadat bezchybně. Kdo jiný by měl znát ty nejvychytanější triky na krásu než slavné topmodelky? Tentokrát jsme si „posvítili“ na jejich vlasová tajemství. Zkusíte je taky?

Článek

Vlasy modelek dostávají zabrat, během přehlídek je kadeřníci fénují, tupírují, natáčejí, žehlí a následně zase natáčejí… O co více vlasy trpí během pracovních dnů krásek, o to více si užívají chvil, kdy se je modelky snaží dát do kupy. A jestli myslíte, že se tyto hvězdy spoléhají výhradně jen na přípravky věhlasných značek, pletete se. I ony mají své triky, na které nedají dopustit.

Miranda Kerr a olivový olej

„Andílek“ Victoria´s Secret si oblíbila olivový olej. „Olivovým olejem si ošetřím konečky vlasů a nechám ho působit klidně celou noc. Stačí na polštář položit ručník. Ráno vlasy opláchnu a mám je krásně hydratované.“

Kate Moss a její fígl na mastné vlasy

Když si slavná modelka nestíhá umýt vlasy, sáhne po suchém šamponu od Lee Stafford, který seženete i u nás. Obsahuje kukuřičný škrob, který mastnotu vytáhne. Vlasy vypadají jako čerstvě umyté a navíc tak i voní. Stačí jen nastříkat, pročesat a je to! Levnější variantou je suchý šampon Amica, který se ale musí dlouze vyčesávat.

Naomi Campbell se nůžek nebojí

I když má Naomi dlouhé vlasy, nechává si je každé dva měsíce pravidelně zastřihávat. Jen tak totiž zabrání ošklivě roztřepeným konečkům. Při té příležitosti si poručí i masáž hlavy.

Foto: sportsillustrated.com

Marisa Miller nesmývá kondicionérFoto: sportsillustrated.com

Gisele Bündchen a její ledabylé vlny

Lehké vlnky brazilské topmodelky obdivují ženy po celém světě. Sama Gisele ale prozradila, že se nejedná o nic složitého. Vlasy si myje vždy večer a vysuší je jen do polosucha. Když jde spát, stočí vlasy do drdolu na temeni hlavy a ráno se vzbudí s přirozeně vypadajícími vlnami. Než odejde z domu, pročeše je už jen prsty a přidá trochu vlasového séra.

Hilary Rhoda a vinný ocet

Modelka si vlasy oplachuje trochou vinného octa smíchaného s teplou vodou. Tento trik prý její hřívě přidává na objemu a lesku.

Sasha Pivovarova a jojobový olej

Ruská topmodelka si nemůže vynachválit účinky jojobového oleje, který jí chrání konečky vlasů před třepením, zanechává je jemné a přirozeně lesklé. „Olejíček používám jako masku, nechám ho hodinu působit a poté opláchnu, nebo si jen vetřu pár kapek do suchých konečků,“ říká modelka. Prodává ho například česká značka Saloos.

Foto: top-news.com

Naomi Campbell vlasy pravidelně stříháFoto: top-news.com

Marisa Miller a extra dávka kondicionéru

„Mám suché vlasy, a proto se jim snažím opravdu věnovat,“ říká modelka. Jednou týdně proto hřívu ošetří kondicionérem, který ale nesmyje. Udělá si drdol a vlasy umyje až večer. Poté je má prý neskutečně jemné.

Chanel Iman se brání fénu

„Když nepracuji, nikdy si vlasy nevysouším fénem. Raději je nechám volně uschnout,“ říká Chanel. Používá bezoplachové kondicionéry, které jí údajně vyhovují více, a snaží se vlasy nemýt denně. Místo masky používá marocký arganový olej. Ten je prý ideálním řešením pro poškozené vlasy.

Daria Werbowy a super hřeben

Možná si myslíte, že je jedno, jaký hřeben používáte, ale když jednou vyzkoušíte pořádný kartáč, pochopíte rozdíl. Kanaďanka Daria má delší vlasy, které se jí lehce zacuchají. Češe se proto kartáčem z afrického dřeva s kančími štětinami. U nás seženete kvalitní kartáč například u značky Tek.

Adriana Lima fandí aspirinu

Aspirin modelka nepoužívá jen na bolení hlavy. Od své kolegyně získala tip, který se jí velmi osvědčil. Tabletku totiž rozpustí společně s šamponem a tímto si umyje vlasy. Ty jsou krásně čisté a údajně i bez lupů!

Jak snadné!

Reklama

Související témata:

Načítám