Hlavní obsah
3,7
(43)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Tip na dobrotu k odpolední kávě? Meruňky zapečené ve sněhu z bílků!

15 min.
Příprava
22 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 4 ks meruněk
  • 3 ks bílku
  • 130 g cukru krupice
  • 60 g marcipánu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžíce mandlových lupínků
Článek

Postup

01.

Meruňky vhoďte na 1–2 minuty do vroucí vody, aby se oddělila slupka, a po vyndání je oloupejte. Rozkrojte je na poloviny a vyndejte pecky. Z marcipánu vytvarujte malé kuličky a vmáčkněte je do důlků po peckách.

02.

V tuhle chvíli zapněte troubu a rozehřejte ji na 200 stupňů. Z vaječných bílků vyšlehejte za postupného přidávání cukru nepříliš tuhý sníh. Ve chvíli, kdy je sníh krásně lesklý, je hotovo. Meruňky pokládejte asi 5–6 cm od sebe na pečicím papírem vystlaný plech tak, aby byly marcipánem dospod.

03.

Polévkovou lžící přes ně dejte vyšlehaný sníh, aby ani na bocích meruňky nevyčuhovaly. Nakonec kopečky zlehka posypte třtinovým cukrem a lupínky mandlí a pečte 15–20 minut, až budou krásně zlaté.

Další tipy co z bílků, naleznete v našem dalším článku.

Reklama

Související témata:

Načítám