Hlavní obsah

Meruňky zapečené ve sněhu z bílků

Hodnocení:
(35)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
22 minut
Náročnost
nízká

Tip na dobrotu k odpolední kávě? Meruňky zapečené ve sněhu z bílků!

Ingredience pro:
8 porcí
  • 4 meruňky
  • 3 bílky
  • 130 g cukru krupice
  • 60 g marcipánu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžíce mandlových lupínků
Článek

Postup

Krok 1: Meruňky vhoďte na 1–2 minuty do vroucí vody, aby se oddělila slupka, a po vyndání je oloupejte. Rozkrojte je na poloviny a vyndejte pecky. Z marcipánu vytvarujte malé kuličky a vmáčkněte je do důlků po peckách.

Krok 2: V tuhle chvíli zapněte troubu a rozehřejte ji na 200 stupňů. Z vaječných bílků vyšlehejte za postupného přidávání cukru nepříliš tuhý sníh. Ve chvíli, kdy je sníh krásně lesklý, je hotovo. Meruňky pokládejte asi 5–6 cm od sebe na pečicím papírem vystlaný plech tak, aby byly marcipánem dospod.

Krok 3: Polévkovou lžící přes ně dejte vyšlehaný sníh, aby ani na bocích meruňky nevyčuhovaly. Nakonec kopečky zlehka posypte třtinovým cukrem a lupínky mandlí a pečte 15–20 minut, až budou krásně zlaté.

Další tipy co z bílků, naleznete v našem dalším článku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek