Hlavní obsah

Mexický klobásový guláš

Hodnocení:
(9)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Máte klobásu spojenou pouze s papírovým táckem, chlebem a hořčicí? Chyba! V dnešním receptu vám ukážeme, že může být v jídle dokonalou ingrediencí! Zkusíte s námi mexický klobásový guláš?

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 nožky pikantní klobásy
  • 1 cibule
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 chilli paprička
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 bochníky chleba
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno, klobásu na kolečka. V hrnci rozpalte olej, vložte na něj cibuli a chvíli opékejte, dokud cibulka nechytne zlatavou barvu. Pak přihoďte klobásu a společně opékejte asi 3 minuty.

Krok 2: Když klobása pustí trochu tuku, vsypte červenou papriku, přidejte nasekanou chilli papričku a obsah obou plechovek s fazolemi.

Krok 3: Počkejte, dokud směs nezačne probublávat, pak vlijte vývar a za občasného míchání vařte asi 10 minut. Guláš se trochu zredukuje a zhoustne.

Krok 4: Nakonec osolte a opepřete podle chuti a vsypte hrst koriandru. Podávejte ve vydlabaném chlebovém bochníku, posypané koriandrem, chilli papričkou nebo cibulí.

Pokud dáváte přednost české kuchyni před tou mexickou, připravte si vinnou klobásu s glazovanými cibulkami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek