Hlavní obsah

Milování v těhotenství? Zážitek!

Foto: Thinkstock

Chuť na milování v těhotenství je individuálníFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přeje těhotenství milování? Nebo je snad nutné erotické hrátky po oněch 9 měsíců zcela vyřadit, protože chuť si dává dovolenou? Reálné příběhy vás, čtenářek, znají odpověď!

Článek

Dá se říct, že souběžně s příchodem informace, že v bříšku čeká něco, co nejprve připomíná vetřelce ze známé sci-fi ságy, se všechno změní. Dostavují se nové pocity, dojmy, zážitky i rozkoše. Sex je odlišný, a nedají se mu upřít pozitiva: sbližuje pár a posiluje pouto, které budoucí rodiče k sobě navzájem mají. Zároveň odpadají starosti s antikoncepcí, což je mnohdy „odvazový spouštěč“ dobrodružství. Nebo že by bylo všechno jinak? To víte právě vy!

Markéta, 32 let, Jilemnice: Byla ze mě sexuální mašina!

„Já vlastně ani nevím, kde se to ve mně vzalo,“ vypráví sympatická obchodní zástupkyně. „S partnerem jsme spolu 14 let, takže je docela logické, že po takhle dlouhé době nebude sex tak intenzivní a vášnivý jako na začátku vztahu. Stereotyp přeci jen udělá své," krčí rameny Markéta. „Nějakou dobu před otěhotněním jsme se milovali tak jednou za měsíc, měsíc a půl. A kolikrát jsem ani tak na nějaký sex neměla náladu. Práce, stres… Však to zná každá z nás. Jenže pak přišla změna. Byla jsem v jiném stavu. A asi jsem měla nad hlavou vílu s kouzelnou hůlkou, která mě proměnila v lačnou samici. Najednou jsem to byla já, kdo byl iniciativní, skoro škemral každý den o trochu toho milování,“ směje se na celé kolo Markéta. A dál popisuje svůj sexuální život v době těhotenství.

„První tři měsíce jsem měla sice strach, aby bylo všechno v pořádku, protože jsem s přítelem už jednou těhotná byla, ale bohužel došlo k potratu. Když ale opadly obavy, tedy ve druhém trimestru, jsem tomu svému nedala šanci vydechnout. Zkoušeli jsme nové polohy, dokonce jsme si objednali i erotickou hračku ze sexshopu, což jsem nikdy předtím neudělala,“ líčí teď již maminka ročního Tadeáše.

„Příroda však veškeré sexuální srandě učinila konec, když mi nadělila 28 kilo živé váhy navíc, takže v osmém měsíci bylo po všem: přes břicho mě skoro nebylo ani vidět a sama sobě jsem se absolutně nelíbila. Přítel, který si už asi zvykl na časté rodeo, na mě dotíral, ale já ho odmítala. Po porodu a odkojení se všechno vrátilo na začátek. Frekvence styků se snížila na původní čísla,“ krčí rameny Markéta a dodává: „Už plánujeme druhé dítě, takže jsem zvědavá, jestli se na základě hormonů zblázním jako předtím."

Foto: archiv čtenářky Markéty

Čtenářka Markéta se milovala se synem Tadeášem v bříškuFoto: archiv čtenářky Markéty

Markéta byla sexuálně aktivní, ale další čtenářka Eva se naopak domnívá, že milování a těhotenství dohromady opravdu nejde.

Eva, 29 let, Jičín: Vadilo mi naprosto všechno. Hlavně manžel.

„Nejsem zrovna ten typ, který by se musel milovat několikrát týdně a vyloženě to potřeboval k životu,“ zahajuje svůj příběh žena na mateřské dovolené. „A ani během těhotenství se to nijak nezměnilo. Chuť na sex nebyla skoro žádná. Po celých 9 měsíců jsem se nehrnula do ničeho, ale v prvním trimestru mě manželovy pokusy o styk ani tak neobtěžovaly. Kdežto po půl roce? Vadilo mi, když se dotknul mých prsou, byť je chtěl jen namasírovat. Doslova mě urážely jeho nálety na mou osobu a začala jsem se vymlouvat, že se milovat nemůžeme, protože bychom miminku ublížili,“ otevřeně se přiznává Eva.

„Manžel nelenil, sednul si k internetu a vyhledal mi odborné články týkající se sexu v těhotenství, aby mi ukázal, že to není nebezpečné. Prostě nepochopil, že chci mít klid, a byl uražený, pokud jsem ho odmítala. Celkově vzato si vlastně pamatuji pouze na jednu situaci, když se mi milování líbilo. Seděla jsem na něm, podpírala si bříško a hopsala nahoru a dolů. Tak do téhle jediné věty se dá můj nezáživný sex v těhotenství shrnout,“ upřímně dodává dosud kojící matka syna Štěpána.

Nejvíc si ale užila Dominika. Že by to opravdu bylo změnou hormonální hladiny?

Dominika, 36 let, Praha: Těhotenství byla jedna velká jízda.

„Mě milování a sex bavily vždycky, proto když jsem zjistila své těhotenství, zase až tak moc se nezměnilo,“ zahajuje své vyprávění Dominika. „Styk pravidelně každý den, různé praktiky, polohy, techniky. Mohla bych to mít pořád,“ konstatuje. A co na to partner?

„Manžel je podobného ražení jako já, čili jsme vzdouvající se bříško neřešili. Samozřejmě že těsně před porodem už se nedaly praktikovat jisté pozice. Když se ale ohlédnu zpátky, přeci jenom mám podezření, že jsme porod vyvolali díky milování, které jsme si dopřáli ráno před hodinou „há“. Asi to tak opravdu bylo,“ zamyšleně dodává úřednice, která na své těhotenství ráda vzpomíná.

„Po celou dobu jsem manžela sváděla, ale i on sváděl mě, hráli jsme si, a to nás bavilo. Horší to však bylo po porodu a šestinedělí. Najednou moje touha opadla, a dokud jsem neukončila kojení, nemohla jsem o sexu ani slyšet. Naštěstí je již všechno tak, jak má být, a nyní si s manželem dál dáváme intimně zabrat,“ s úsměvem shrnuje své evidentně spokojené manželství Dominika.

Tak to vidíte. Každá jsme jiná. A proto se ani nedá předem s jistotou určit, jakou prioritu pro nás sex během těhotenství bude mít. Teď se nám ale pochlubte, jak to probíhalo nebo probíhá právě u vás? Pište nám své postřehy do diskuse! Chceme vědět, jestli se sex a těhotenství vylučují nebo doplňují!

Reklama

Související témata:

Načítám