Hlavní obsah

Milujete bublaninu? S hroznovým vínem je vynikající

Foto: Marcel Rozhoň

Není lepšího koláče, než je bublanina. Souhlasíte?Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bublanina je klasika mezi moučníky. Ta nejlepší je samozřejmě třešňová, s vůní léta, ale výtečně chutná i s jinými druhy ovoce. Zkuste tuhle jemnou s hroznovým vínem!

Článek

Patří mezi oblíbené moučníky ke kávě. Pokud ho nechcete připravit celý z bílé mouky a hledáte zdravější variantu, nahraďte aspoň polovinu pšeničné mouky pohankovou nebo špaldovou. Bublanina bude mít jemnou oříškovou chuť. Zakysanou smetanu můžete nahradit selským jogurtem.

Bublanina s hroznovým vínem

Na plech o velikosti 30 x 40 cm budete potřebovat: 300 g polohrubé mouky, 180 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžičku skořice, 1 prášek do pečiva, 150 ml oleje, 4 lžíce zakysané smetany, 5 vajec, 300 g hroznového vína, moučkový cukr na posypání

Postup: Do mísy dejte žloutky s třtinovým a vanilkovým cukrem je ušlehejte do pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou práškem do pečiva, skořici, olej a zakysanou smetanu. Nakonec do těsta vmíchejte dotuha ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch dejte kuličky hroznového vína a koláč pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí ho posypte ještě moučkovým cukrem.

Tip: Povrch těsta před pečením můžete posypat hladkou moukou a ovoce přidat až poté. Nepropadne se pak do těsta.

Hledáte inspiraci na lahodný dezert? Zkuste tuhle rychlou banánovou dobrotu krok za krokem nebo skvělé churros s hříšně dobrou čokoládou!

Patří bublanina mezi vaše oblíbené moučníky? S jakým ovocem vám chutná nejlépe?

Reklama

Načítám