Hlavní obsah

Zbývá vám pravidelně uvařená rýže, a pak nevíte, co s ní? Jakmile z ní jednou připravíte voňavý banánový pudink , už jí budete vařit víc i naschvál!

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2,5 hrnku rýže
  • 1 sklenička mléka
    7
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 4 hlavičky hřebíčku
  • 2 ks skořice
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 ks banánu
  • 1/2 ks citronu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Uvařenou rýži zalijte takovým množstvím mléka, aby byla ponořená, přidejte cukr podle chuti (čím zralejší banány máte, tím méně cukru je potřeba), koření (badyán, hřebíček a skořici), špetku soli, kousky banánů a citronovou šťávu a chvilku povařte.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

02.

Když pudink mírně zhoustne, vyjměte koření a rozmixujte dohladka. Podávejte teplé nebo studené jako sytý dezert, snídani či svačinu.

Související témata:

Načítám