Hlavní obsah

Banánový rýžový pudink

Hodnocení:
(6)
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Zbývá vám pravidelně uvařená rýže, a pak nevíte, co s ní? Jakmile z ní jednou připravíte voňavý banánový pudink podle Hany z Bifé, už jí budete vařit víc i naschvál!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 2.5 hrnku uvařené rýže
  • mléko
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 4 hřebíčky
  • 2 ks celé skořice
  • třtinový cukr
  • sůl
  • 2 banány
  • 1/2 citronu
Článek

Krok 1: Uvařenou rýži zalijte takovým množstvím mléka, aby byla ponořená, přidejte cukr podle chuti (čím zralejší banány máte, tím méně cukru je potřeba), koření (badyán, hřebíček a skořici), špetku soli, kousky banánů a citronovou šťávu a chvilku povařte.

Foto: Eva Malúšová

Krok 2: Když pudink mírně zhoustne, vyjměte koření a rozmixujte dohladka. Podávejte teplé nebo studené jako sytý dezert, snídani či svačinu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek