Hlavní obsah

Milujete kokos? Upečte si voňavý koláč podle hrníčkového receptu

Foto: Marcel Rozhoň

Velký plech koláče vystačí pro celou mlsnou rodinu!Foto: Marcel Rozhoň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kokosový, rumem provoněný koláč připravíte během chvilky. Vše bez složitého vážení, k přípravě vám stačí obyčejný hrníček. A výsledek je dokonalý!

Článek

Hrníčková varianta je ideálním způsobem, jak si usnadnit pečení. Na velký plech používejte hrnky s objemem přibližně 300 mililitrů a na menší formu vystačíte se šálky 200mililitrovými. Pokud si chcete pro příště usnadnit pečení vámi oblíbeného, ale váženého koláče, není nic jednoduššího než si ingredience pro příště přesypat do hrníčků a připsat údaje k receptu.

Hrníčkový kokosový koláč

Na 1 velký plech budete potřebovat: 1 hrnek bílého jogurtu, 1 hrnek zakysané smetany, 2 hrnky krystalového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky strouhaného kokosu, 6 vajec, 2 lžíce kakaa, 1 hrnek oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce rumu, moučkový cukr na posypání

Postup: Ve velké míse prošlehejte vejce s cukrem. Postupně přidávejte jogurt, smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokos, kakao, olej a rum. Těsto důkladně prošlehejte, aby v něm nebyly hrudky. Pak je nalejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Koláč nechte vychladnout a pak ho pocukrujte.

Tip: Místo jednoho hrnku kokosu můžete nastrouhat do koláče oblíbené čokoládovo-kokosové tyčinky.

Chcete okouzlit návštěvu dezertem? Vsaďte na nepečené dobroty s ovocem nebo se nechte zlákat na opilé dezerty!

Připravujete hrníčkové koláče? Jaké jsou vaše nejoblíbenější?

Načítám