Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

V předvánočním spěchu snad ještě víc než kdy jindy oceníte rychlé a jednoduché recepty bez vážení. A pokud existují i na cukroví, je to dvakrát tak dobře! Přesně takový tip pro vás dnes máme: na kokosky s ovesnými vločkami, které jim dodají vláčnost i lehce oříškový nádech.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
  • 1 hrnek kokosu
  • 5 hrnku ovesných vloček
    1
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
    7
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
  • 3 lžíce kandovaného ovoce
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ovesné vločky promíchejte s kokosem, kondenzovaným mlékem a olejem a přidejte přísady podle vlastní chuti – třeba nasekané ořechy, kandované ovoce nebo klidně obojí.

02.

Z vypracované hmoty dělejte hrudky, které dávejte lžičkou kousek vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.  Pečte při 175 °C asi 10 minut dorůžova.

Jaké další kokosové cukroví děláváte doma vy?

Načítám