Hlavní obsah

Milujete pohyb v přírodě? Za turistikou, horolezectvím, golfem i cyklistikou do Rakouska

Foto: (c) Salzkammergut - Katrin Kerschbaumer

Dálková turistika na kole Foto: (c) Salzkammergut - Katrin Kerschbaumer

Rakouský region Salzkammergut (Solná komora) vás okouzlí krásou své krajiny, křišťálově čistými jezery, horami a dalekými výhledy. Je to ráj pro všechny milovníky pěší turistiky, horských kol, zážitků a přírody.

Článek

Salzkammergut leží 140 km od českých hranic a 3,5 hodiny jízdy autem z Prahy. Příroda je zde sportovní arénou: bezpočet značených tras pro pěší turistiku, rozmanité trasy pro horská kola, mnoho horolezeckých tras a deset golfových hřišť. Poté následuje osvěžení v 76 jezerech, od jezer Traunsee a Attersee, která nabízejí mnoho zážitků při provozování akčních vodních sportů, až po malá horská jezera, jako jsou Almsee, Offensee nebo Laudachsee.

Pěší turistika s nádhernými výhledy na Salzkammergut

Foto: (c)Fuschlseeregion-Groessinger

Krásný výhled – GipfelkreuzFoto: (c)Fuschlseeregion-Groessinger

Zažijte přírodu v její nejčistší podobě! Čistý horský a jezerní vzduch přináší uvolnění a regeneraci. Čekají na vás zajímavé pěší túry s úchvatnými výhledy. To je ideální dovolená v Rakousku.

Čtyři noci se snídaní, přeprava zavazadel, plavba lodí po jezeře Wolfgangsee, jízda vláčkem po ozubnicové železnici Schafbergbahn na vrchol nebo do údolí, turistická mapa a cestovní batoh značky Deuter na jeden pokoj, turistické hole značky Komperdell, lahev značky SIGG. Cena od 590 eur za osobu ve dvoulůžkovém pokoji.

Informace a rezervace: Christian Andriska, Fuschlsee Tourismus GmbH, Lebachstraße 1, 5322 Hof bei Salzburg, tel.: +43 6226 838411,

e-mail: incoming@fuschlseeregion.com

Naše tipy

1. Salzkammergut Sommer Card 2022

Při předložení této karty získáte ve více než 120 partnerských podnicích slevu až 25 %. Karta je k dispozici v turistických kancelářích a v mnoha ubytovacích zařízeních a partnerských podnicích.

Kartu obdržíte zdarma již při ubytování na tři noci v regionech Attersee-Attergau, Ausseerland, Bad Ischl, Dachstein Salzkammergut, Mondsee-Irrsee, a Traunsee-Almtal. Platnost do 31. října 2022

Foto: © WOM-GmbH-Andreas-Meyer

Mountainbiking – PlankensteinalmFoto: © WOM-GmbH-Andreas-Meyer

2. Trasa BergeSeen eTrail napříč regionem

Měří více než 630 km a překonává více než 14 500 výškových metrů. Tato trasa pro cyklisty na horských elektrokolech vede k nejkrásnějším místům regionu Salzkammergut. Na 370 kilometrech a 23 etapách stezky BergeSeen eTrail poznávají pěší turisté region Solné komory.

Foto: (c) Salzkammergut - Katrin Kerschbaumer

Zasloužená přestávka na trase BergeSeen eTrailFoto: (c) Salzkammergut - Katrin Kerschbaumer

3. Krásné fotky a inspirace: To vše najdete na instagramovém profilu Salzkammergut

Zde najdete veškeré informace o Salzkammergut.

Reklama

Načítám