Hlavní obsah

Miluji tě! Kdy je ta pravá chvíle na první vyznání?

Foto: Thinkstock

Vyznat lásku je dobré v ten pravý čas. Tedy ani brzy, ani pozděFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miluji tě! Možná dvě nejdůležitější slova na světě. Když je řeknete v pravý čas a pravému člověku, je to výhra. Jenže když se načasování nepovede, může vše skončit fiaskem. Jak poznat vhodnou chvíli?

Článek

Řada lidí má hrůzu z toho, že by to slavné „miluji tě“ měli říct první. A v podstatě právem, protože je to vždy dost velký risk. „Na tu větu existuje jen jedna správná odpověď a vy nevíte, co byste měli dělat, kdybyste ji nedostali,“ tvrdí v britském deníku Daily Mail expertka Tracey Cox.

Když řeknete: „Miluji tě“, chcete slyšet: „Já tebe taky moc miluji.“ Jenže co když váš protějšek řekne něco ve smyslu: „To je tak milé“, nebo se na vás dokonce soucitně podívá a řekne: „Poslouchej, jsi vážně skvělá, ale…“ S „miluji tě“ je to prostě těžké. Kdy je tedy ten pravý čas? Tracey Cox popisuje několik věcí, které vám mohou situaci usnadnit.

Mluvíte oba stejným jazykem?

Vaše „miluji tě“ znamená něco ve smyslu „je mi s tebou skvěle, pojďme to spolu zkusit“. Jenže jeho interpretace je spíš „kdy bude svatba?“

„Pokud máte pocit, že by vás nemusel pochopit správně a mohl by reagovat přehnaně, řekněte ,miluji tě´, ale doplňte to větou typu ,nepanikař, nežádám tě o ruku, jen ti říkám, jak skvěle se s tebou cítím´,“ radí Tracey Cox.

Foto: Thinkstock

Když to řeknete špatné osobě nebo ve špatnou chvíli, může to skončit pořádným trapasem, nebo dokonce zlomeným srdcemFoto: Thinkstock

Po třech schůzkách ho nemilujete!

Vyznávat někomu lásku po dvou či třech schůzkách není příliš dospělé. Fajn je to u dětských lásek ze školních hřišť, ale dospělí lidé se po dvou rande nezamilovávají! „Říkat ,miluji tě´ po dvou schůzkách je hloupé a přesně to si o vás bude váš protějšek myslet,“ tvrdí Tracey Cox.

Bezpečný půlrok

Faktem je, že ať řeknete ta dvě slova po čtvrt nebo po půl roce, stejně to není úplně pravda. „Pravá láska se vyvíjí roky, a pokud máte štěstí, vlastně stále roste. A když pak zpětně vzpomínáte, kdy jste svému partnerovi vyznala lásku, víte, že vaše city byly tehdy nic proti tomu, co k němu cítíte teď,“ vysvětluje Tracey Cox.

Nicméně řada lidí má nutkání říci to zhruba po třech měsících. „Já bych ale počkala šest měsíců. Neznamená to, že se po čtvrt roce nemůžete cítit zamilovaně, ale když vám to někdo řekne po půl roce, znamená to, že o tom opravdu přemýšlel a myslí to vážně,“ říká Tracey Cox.

Udělejte to bezpečně

Můžete samozřejmě jít rovnou k věci a prostě říct „miluji tě“. Ale bezpečnější verze by mohla znít třeba „myslím, že jsem se do tebe zamilovala“, protože když se na vás vyděšeně podívá, můžete s úsměvem vše zlehčit dodatkem ve stylu „neboj, dělala jsem si legraci, vím, že mezi námi nejde o nic vážného“. Zachráníte tím svoji důstojnost, a pak si můžete v klidu rozmyslet, jak se k jeho reakci postavíte. Mezi další bezpečné způsoby patří i slovní spojení typu „miluji, když se takhle usmíváš“ nebo „miluji, když tohle děláš“.

Foto: Thinkstock

Někdy je lepší mlčet a s vyznáním citů trochu posečkatFoto: Thinkstock

„Dobré je i říct to ve chvíli, kdy se v případě potřeby můžete okamžitě vypařit. Takže třeba na konci schůzky, mezi dveřmi, když se loučíte,“ radí Tracey Cox.

Žádné dodatkové otázky!

Nikdy neříkejte „miluji tě, miluješ mě taky?“ Pokud to tak cítí, řekne to sám a hned. Pokud ne, tak bude koktat, vykrucovat se a nakonec řekne něco nejasného. A vy se budete cítit hloupě!

Nedělejte to při sexu!

Máte těsně po nebo před sexem? Tak v tuhle chvíli na jakékoli vyznání zapomeňte! „Nebudete pak moct důvěřovat jeho odpovědi. Někteří lidé řeknou cokoli, jen aby vás dostali do postele, a pokud už vás v ní mají, budou se cítit povinni vaše vyznání opětovat. Prostě jakoby ze slušnosti,“ dodává Tracey Cox.

Kdy jste vy řekly svému partnerovi, že ho milujete?

Načítám