Hlavní obsah

Mladá Donna z Mamma Mia 2: Proč všichni milují Lily James?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli jste si zamilovali film „Mamma Mia!“ (2008), pokračování vás potěší. A určitě vás okouzlí i představitelka mladé Donny – a nebudete sami. Lily James uchvátila málem celý svět. Seznamte se s novou ikonou!

Článek

Přesně po deseti letech jsme se dočkali pokračování filmu s největšími hity skupiny ABBA. Příběh se posunul o pět let dál a zároveň se vrací do minulosti. Diváci se dozvědí, jak to bylo s Donnou Sheridanovou, kterou hraje Meryl Streep (69), zamlada. Proč se rozhodla odjet do Řecka, jak se seznámila s třemi potencionálními otci Sophie a proč nakonec zůstala s dcerkou sama. Mladou Donnu hraje právě Lily James (29). Je krásná, talentovaná, umí tančit i zpívat. Líbí se vám?

Druhá Keira Knightley?

Vystudovala herectví – talent získala po rodičích a babičce, americké herečce Helen Horton (†86). Lily James se narodila ve Velké Británii a před pár lety získala přezdívku „druhá Keira Knightley“. Prvním velkým úspěchem bylo účinkování v úspěšném seriálu „Panství Downton“ (2010–2015), kde si zahrála vedlejší postavu lady Rose MacClare. Její zatím nejvýraznější rolí, když nepočítáme mladou Donnu, bylo ztvárnění disneyovské Popelky (2015). Starý známý příběh, jen nově natočený. Lily se proměnila v dokonalou princeznu, které věříte každý pohyb i úsměv. Jejího prince si zahrál Richard Madden (32), známý také jako Robb Stark ze seriálu „Hra o trůny“.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Fanoušci seriálu „Panství Downton“ znají Lily důvěrně z role lady Rose MacClare. V roce 2015 si zahrála krásnou PopelkuFoto: Profimedia.cz

„Pravá tvář“ Lily James

Na svém instagramovém účtu je herečka hodně aktivní a přidává fotky jak z natáčení, tak i ze soukromí. Můžete tak nakouknout, kdo vlastně Lily je – alespoň podle Instagramu. Teď se například dozvíte, že prázdniny trávila v Itálii – ve Florencii a Toskánsku. Co se týče milostného života, na hollywoodskou hvězdu je, řekněme, nudný. Ale v tom dobrém slova smyslu! Od roku 2014 totiž randí s hercem Mattem Smithem (35), hvězdou seriálů „Pán času“ a „The Crown“. Na detaily jejich vztahu je však v rozhovorech skoupá.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zprava): Jedna z premiér pokračování filmu „Mamma Mia!“. Na svůj Instagram Lily přidala fotku, jak poctivě se na červený koberec připravovala Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Lily a Matt v roce 2017 a v červenci 2018. Jsou spolu už skoro pět let a vypadají stále zamilovaněFoto: Profimedia.cz

Brunetka, nebo blondýna?

Lily je přírodní brunetka. Kvůli roli v seriálu „Panství Downton“ se musela odbarvit, což jí následně pomohlo získat přelomovou roli Popelky. K tmavěhnědé barvě se vrátila na chvíli v roce 2016, kdy natáčela film „Pýcha, předsudek a zombie“. Jde o známý příběh Jane Austenové, tentokrát však velikou starost paní Bennetové – dobře provdat pět dcer – zhoršuje navíc apokalypsa v podobě útočících zombie.

O rok později už zase jako blondýnka zazářila v šestidílném seriálu „Vojna a mír“ (2016), kde si zahrála Natašu Rostovovou. V pokračování filmu „Mamma Mia!“ můžete obdivovat její balayage (mix blond a hnědé) a ležérní plážové vlny. Lily sluší obě barvy vlasů. Která se vám na ní líbí víc?

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Ve filmu „Pýcha, předsudek a zombie“ hraje Lily James nebojácnou hrdinku, která bojuje proti zombie apokalypse. Vpravo je Lily James zachycená letos v červenci na cestě do studia Build v New YorkuFoto: Profimedia.cz

Splněný sen

V několika rozhovorech, které najdete na internetu, Lily prozradila, že muzikál „Mamma Mia!“ vždy zbožňovala a jejím hereckým idolem byla Meryl Streep. Kdo by si pomyslel, že za pár let ztvární roli mladé Donny? Příběh jako vystřižený z pohádky...

Lilyina energie vás ve filmu naprosto strhne, stejně jako kostýmy, její zpěv i choreografie. Herečka prozradila, že nácvik písně „When I Kissed a Teacher“ zabral celý týden!

Foto: Profimedia.cz

„Mamma Mia! Here We Go Again“: dívčí skupina Donna a Dynama. Uprostřed Lily James, mladou Rosie si zahrála Alexa Davies (22, vpravo), mladou Tanyu ztvrátnila Jessica Keenan Wynn (32, vlevo)Foto: Profimedia.cz

Viděli jste pokračování slavného muzikálu? Líbí se vám představitelka mladé Donny?

Reklama

Související témata:

Načítám