Hlavní obsah

Krok za krokem po 20 letech: Kam zmizeli Cody nebo Karen?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zábavní park, horská dráha, vysmáté obličeje a láska všude kolem. Každý, kdo v devadesátých letech a na přelomu století někdy zapnul televizi, nejspíš zná znělku seriálu „Krok za krokem“. A dnes je to 20 let, co byl odvysílán poslední díl.

Článek

Věčné škorpení s nevlastními (ale i vlastními) sourozenci, klasické problémy dospívání a rodinné trable. Humor seriálu „Krok za krokem“ nikoho neurážel a byla to příjemná oddechovka. Jenže všechno hezké jednou skončí, a tak se i členové této velké rodiny museli s diváky rozloučit. Poslední díl byl vysílán 26. června 1998.

Co se od té doby stalo se členy rodin Lambertových a Fosterových, které se spojily v jednu? Co se týče mužského osazenstva, ti, až na Patricka Duffyho (69) – hrál Franka Lamberta a Sashu Mitchella (50) – exceloval jako sympatický Cody, zmizeli ze světel reflektorů. Dívky na tom jsou o trochu lépe, ale ani mezi nimi se nezrodila velká filmová hvězda.

Patrick Duffy jako Frank Lambert (69)

Jistě si vzpomínáte na Patricka Duffyho, který hrál hlavu rodiny. Ten měl to štěstí, že kromě seriálu „Krok za krokem“ se lidem do povědomí zapsal také rolí Bobbyho Ewinga v seriálu „Dallas“ (1978–1991). Na televizních obrazovkách se objevuje v malých rolích dodneška. V osobním životě ho potkalo několik těžkých ran. V roce 1985 byli jeho rodiče zavražděni během loupeže, v roce 2005 mu zemřela rodinná přítelkyně a Duffyho herecká mentorka, Barbara Bel Geddes (†82), kterou znal od dětství a která hrála v Dallasu Ellie Ewing. Poslední velkou ztrátu prožil vloni, když mu zemřela manželka Carlyn Rosser (†78), kterou si bral v roce 1974. Radovat se ale může ze svých dvou dětí a čtyř vnoučat.

Foto: Profimedia.cz

Kromě role Franka Lamberta ho proslavila také role Bobbyho Ewinga v seriálu Dallas. A takhle vypadá dnes!Foto: Profimedia.cz

Suzanne Somers (71) jako Carol Foster Lambert

Suzanne Somers se herectví už moc nevěnuje, nicméně hovoří se o ní občas až moc. Napsala několik knih o dietách, dvě autobiografie a knihu poezie. Vydala se ale také na dost tenký led a začala psát medicínské knihy, které ovšem byly odbornou veřejností pohaněny. Například publikace o bioidentické hormonální terapii je považována za nevědeckou a nebezpečnou. Kromě toho se pustila do tématu rakoviny a léčby chemoterapií, kterou sama prodělala při rakovině prsu. Kniha „Knockout: Rozhovory s doktory, kteří léčí rakovinu“ (2008) je o alternativní léčbě nádorových onemocnění. Velice brojí proti mammografu, který prý ve výsledku udělá víc škody než užitku.

Foto: Profimedia.cz

Suzanne Somers fušuje lékařům do řemesla, ti z toho nejsou úplně nadšeni Foto: Profimedia.cz

Christine Lakin (39) jako Al Lambert

Zatímco v seriálu hrála dívku, která měla spíše chlapecké zájmy, v reálu zraje jak víno a je z ní krásná žena! A jako jedna z mála se herecké kariéře věnuje i po skončení seriálu. Christine Lakin měla štěstí a televizní tvůrci ji začali obsazovat i do dalších seriálů. Zahrála si třeba ve „Veronika Mars“ (2004–2007) nebo „CSI: Miami“ (2002–2012). V roce 2008 se objevila ve filmu „Kráska a ošklivka“, který nebyl diváky přijat dobře. Jediná povedená věc na něm byl výkon právě Christine Lakin. Ani další její filmy se asi nezařadí mezi klenoty kinematografie. Herečka se v roce 2014 vdala za Brandona Breaulta, mají spolu dceru Georgii James (2) a druhé dítě čekají.

Foto: Profimedia.cz

Seriálová Al jako jedna z mála zůstala herečkou i po skončení seriálu Foto: Profimedia.cz

Sasha Mitchell (50) jako Cody Lambert

Sashovi Mitchellovi seriál pomohl nastartovat hereckou kariéru. Pak si zahrál například v seriálech „JAG“ (1995–2005), „Pohotovost“ (1994–2005), nebo „Policie New York“ (1993–2005). Kromě herectví ho zajímá bojové umění, což mu dopomohlo k roli ve filmu „Kickboxer 2 – Cesta zpátky“ (1991), kde nahradil Jean-Claud Van Damma (57). Mitchell byl ale mlátička nejen ve filmech, nýbrž i v osobním životě. Jeho první manželka ho obvinila z domácího násilí, kvůli čemuž ho ze seriálu „Krok za krokem“ vyhodili. I dneska vypadá, že by se mu člověk nerad postavil do cesty.

Foto: Profimedia.cz

Sasha Mitchtell musel v seriálu skončit, protože byl obviněn z domácího násilí Foto: Profimedia.cz

Staci Keanan (43) jako Dana Foster

Její skutečné jméno je Anastasia Sagorsky, ovšem když dostala ve dvanácti letech svoji první roli v seriálu „My Two Dads“ (1987–1990), změnila si jméno na Staci Keanan, aby bylo lépe zapamatovatelné pro americké diváky, má totiž ruské kořeny. Její matka, která chtěla mít ze své dcery herečku, ji už jako batole brala na konkurzy. Staci podobně jako seriálová Dana dbala na vzdělání, a tak při herecké kariéře absolvovala i vysokou školu. Herectví se ale věnuje i nadále, byť jde o menší role. V roce 2017 se vdala za herce Guye Birtwhistla.

Foto: Profimedia.cz

Staci Keanan se také věnuje herectví, ale většinou jde o malé roleFoto: Profimedia.cz

...a co ostatní? 

Ostatní hlavní představitelé se během dalších let stáhli do ústraní. Například Brandon Call (41), který hrál v seriálu J. T. Lamberta, byl postřelen do obou paží. I kvůli tomu se už dál na veřejnosti nechtěl objevovat, dnes má manželku a dceru a provozuje benzinku a je spokojený. To jeho sestra, krásná Karen, kterou hrála Angela Watson (42), zůstala v branži. Herectví se sice už aktivně nevěnuje, zato pomáhá mladým hercům prosadit se ve světě šoubyznysu.

Josh Byrne (34), který hrál roztomilého Brendana, je dnes už těžko k poznání, herectví se také nevěnuje a dokonce na ta mladá léta v seriálu nevzpomíná vůbec dobře. A Christopher Castile (38), který hrál Marka Fostera, skončil tak, jak se vlastně celou dobu prezentoval – vystudoval vysokou školu a učí na střední. Ovšem ne matematiku, která ho bavila v seriálu, ale dějepis.

Kterou postavu ze seriálu máte nejraději?

Reklama

Načítám