Hlavní obsah

Móda inspirovaná filmovými trháky!

Foto: H&M

Kolekce Trish Summerville pro H&M byla inspirovaná filmem Muži, kteří nenávidí ženyFoto: H&M

Reklama

Filmy, a samozřejmě i seriály, mohou být nezapomenutelné z různých důvodů. Některé vás baví vtipnými hláškami, jiné sledujete kvůli úžasnému herci. Když se ale řekne Sex ve městě, Gossip Girl nebo Ďábel nosí Pradu, většině z vás se vybaví také úžasná móda. Chcete se obléknout ve stylu Carrie, Blair, Andy nebo drsné Lisbeth z filmu Muži, kteří nenávidí ženy? Žádný problém.

Článek

Na oblečení herců pracují ti nejvyhlášenější stylisté a kostyméři. Inspirovat se módou z oblíbeného filmu nebo seriálu proto není vůbec od věci. Styl čtyřech osobitých hlavních hrdinek si vyzkoušela čtenářka Jana, která za námi přijela až z Karviné. Ve které roli (doslova) se vám líbí nejvíce?

Vždy originální Carrie Bradshaw

Seriál Sex ve městě a modely hlavních protagonistek, které měla na svědomí stylistka Patricia Field, inspirovaly tisíce a tisíce žen po celém světě. Ačkoli měla každá z postav svůj vlastní styl, nejvíce obdivu sklízely oblečky seriálové Carrie (Sarah Jessica Parker). Sex ve městě se po odvysílání šesti sérií dočkal i zfilmování a právě z prvního filmu pochází i outfit, do kterého jsme oblékli čtenářku. Spojení bílých kalhot, růžové košile, vesty a kravaty vypadá úchvatně nejen ve filmu.

Foto: isifa

Carrie Bradshaw ví všechno nejen o sexu. Její modely nás prostě baví!Foto: isifa

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Zara, 999 Kč), košile (Ann Christine, 489 Kč), vesta (H&M, 599 Kč), kravata (Tie Rack, 249 Kč), brož (stylistky vlastní), kabelka (New Yorker, 619 Kč), boty (Zara, 999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kravata (Tie Rack, 249 Kč), brož (stylistky vlastní), kabelka (New Yorker, 619 Kč)Foto: Marie Bartošová

Za všech okolností upravená Blair Waldorf

Seriál Gossip Girl (u nás známý jako Super drbna) ovlivňuje módu stejně, jako v předešlých letech Sex ve městě. Zatímco samotný děj seriálu nijak převratný není, oblečení, ve kterém se hrdinky objevují, stojí za pozornost. Nejvíce chtěný je šatník seriálové Blair (Leighton Meester), která se vyžívá v dívčím a zároveň klasickém looku. Jako inspiraci na jaro jsme vybrali model s květinovými šaty, kabátkem a barevnými doplňky. Stylistka Veronika sehnala kousky podobné těm ze seriálu, ale za mnohem příznivější ceny (bohatá Blair se holt na cenovky dívat nemusí :-).

Foto: Isifa

Stylingy seriálové Blair dychtivě sledují tisíce žen po celém světěFoto: Isifa

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Ann Christine, 619 Kč), kabát (H&M, 1799 Kč), kabelka (H&M, 899 Kč), boty (Zara, 1999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: boty (Zara, 1999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Andy Sachs jako asistentka „ďábelské“ šéfové

Anne Hathaway, která si střihla roli asistentky v módním časopise, by se dala klidně srovnávat s novodobou Pretty Woman. Až na to, že Annina Andy nebyla prostitutka. Holka, která považovala oblečení za něco zbytečného a povrchního, se v průběhu filmu Ďábel nosí Pradu proměnila ve stylovou kočku. Navzdory názvu se ve filmu neobjevuje jen Prada, ale i spousta Chanelu. Pokud se vám styl téhle značky líbí, určitě si nenechte ujít článek Oblečte se ve stylu Chanel. Jako čtenářka Aneta!. Nejvíce se nám zalíbil jednoduchý model s bílou košilí, svetrem na ramena, perlovými náhrdelníky a bekovkou, který zvládnete hravě zopakovat.

Foto: Isifa

Anne Hathaway jako stylová asistentka AndyFoto: Isifa

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (F&F, 349 Kč), košile (Vero Moda, 549 Kč), svetřík (Only, 599 Kč), čepice (stylistky vlastní), boty (Mixer, 870 Kč), náhrdelníky (perly Camaieu, 299 Kč, zbytek F&F – kus za 180 Kč)Foto: Marie Bartošová

Drsňačka Lisbeth Salander

Lisbeth Salander, kterou ve filmu Muži, kteří nenávidí ženy hrála Rooney Mara (ve švédské verzi potom Noomi Rapace), módu absolutně neřešila. Přesto si její styl – nestyl, plný kožených kalhot, mikin s kapucí a vytahaných trik získal své příznivce. Šatník hlavní hvězdy dávala dohromady slavná kostymérka Trish Summerville, která dokonce později navrhla speciální kolekci oblečení pro H, právě v duchu filmové Lisbeth. A podobně naši čtenářku oblékla i stylistka Veronika. Trochu jsme se báli, že z tak něžné dívky, jakou je Jana, tvrďačku neuděláme. Jakmile se ale přestala usmívat, vypadala velmi věrohodně. A nebezpečně :-).

Foto: archiv

Noomi Rapace v roli drsné LisbethFoto: archiv

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (New Yorker, 249 Kč), triko (Zara, 499 Kč), pánská mikina (H&M, 599 Kč), boty (Camaeiu, 999 Kč), sako (KappAhl, 999 Kč), náramky (Topshop, 288 Kč, KappAhl 199 Kč a na paži Topshop, 335 Kč), šála (KappAhl, 249 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: náramky (Topshop, 288 Kč, KappAhl 199 Kč a Topshop, 335 Kč)Foto: Marie Bartošová

Od které filmové, potažmo seriálové hrdinky byste si rády vypůjčily šatník? Napište nám!

Styling: Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Reklama

Načítám