Hlavní obsah

Móda podle našich návrhářů: Nadčasová a minimalistická

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Do komerčních nadnárodních řetězců chodí nakupovat kdekdo a rozhodně na tom není nic špatného. Pojďte si s námi připomenout pro jednou také lokální originální módu. Kolekce českých i slovenských návrhářů dokážou totiž oživit šatník až na několik let.

Článek

Od 30. srpna do 6. září si hosté jedné z největších módních událostí roku – Mercedes–Benz Prague Fashion Weeku – budou moci vychutnat nové kolekce předních tuzemských designérů v komplexu karlínské Invalidovny. Dnes vám proto představíme jejich tvorbu.

Zdeňka Imreczeová

Značka Imreczeova nese český odkaz přímo uprostřed jména. Minimalistický styl talentované designérky se odráží v každém modelu a její nadčasovou kolekci určenou pro běžné nošení snadno zařadíte do svého šatníku. Další kousky z dílny Zdeňky Imreczeové (37) uvidíte 31. srpna v 17 hodin v rámci pražského týdne módy.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: Sukně, košile a vesta Imreczeova, info o ceně u návrhářky. Prsten Nomio, prodává Vidda Concept Store, 3600 Kč. Boty Tezyo, 6552 KčFoto: Greta Blumajerová

Tereza Vu

Ačkoliv se Tereza Vu (39) v první řadě specializuje především na spodní prádlo, pěkně od ruky jí jdou i šaty. Zlatá aplikace v kombinaci s bílým hedvábím zaujme na první pohled a rozhodně neomrzí ani na druhý či třetí. Tvorbu absolventky London College of Fashion pro jaro/léto 2020 můžete zajít omrknou 31. srpna ve 20 hodin.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: Sluneční brýle Lindex, 348 Kč. Hedvábné šaty Tereza Vu, 28 000 Kč. Boty Tezyo, 5592 KčFoto: Greta Blumajerová

Michael Kováčik 

Michael Kováčik (28) pochází ze Slovenska, ale jeho tvorbu už důvěrně znají i v našich krajích. Své kolekce pravidelně prezentuje na pražském týdnu módy a jeho modely s oblibou oblékají známé tváře českého showbyznysu. Stejně jako Tereza Vu předvede vizi pro sezonu jaro/léto 2020 v sobotu 31. srpna ve 20 hodin.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: Kšiltovka Tonak, 2700 Kč. Mikinové šaty Michael Kováčik, prodává Vidda Concept Store, 6750 Kč. Prsten Vika Mayzel, prodává Vidda Concept Store, 2300 Kč. Boty Novesta, prodává Vidda Concept Store, 2990 KčFoto: Greta Blumajerová

ODIVI

Za značkou ODIVI stojí návrhářka Iva Burkertová (31). Její oblečení se vyznačuje jednoduchými čistými liniemi i univerzálností. V nádherných bílých šatech zazáříte na svatbě, plese nebo jakékoliv výjimečné události. Ležérní nádech jim dodáte teniskami a prodlouženým černým sakem. Více kousků z nabídky ODIVI si můžete přijít vychutnat na přehlídku 1. září od 20 hodin.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: Náhrdelník Zemanová, prodává Vidda Concept Store, 6540 Kč. Šaty ODIVI, 6550 Kč. Sako ODIVI, 1900 Kč. Boty Gino Rossi, 1630 KčFoto: Greta Blumajerová

Zoltán Tóth

Pod stejnojmenným brandem tvoří slovenský designér teprve od roku 2015, ale v módním světě už se mu podařilo získat fantastickou pověst. Aby také ne, vždyť kvalitní zpracování, luxusní materiály a originální střihy musí ocenit snad každý, kdo modely Zoltána Tótha (28) oblékne na vlastní kůži. Vyzkoušejte třeba stylovou dvojku v podobě pruhované sukně a oversized denimové bundy nebo jděte načerpat inspiraci v pondělí 2. září ve 21 hodin.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: Sluneční brýle Tezyo, 280 Kč. Bunda Zoltán Tóth, prodává Red Salon, 9500 Kč. Sukně Zoltán Tóth, prodává Red Salon, 7296 Kč. Prsten Vika Mayzel, prodává Vidda Concept Store, 3480 Kč. Boty Tezyo, 1832 KčFoto: Greta Blumajerová

Náš tým a poděkování

  • Foto - Greta Blumajerová
  • Modelka - Andrea P. (Pure Model Management)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Daniela Kremláčková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Leteckému muzeu Metoděje Vlacha, Regnerova 1306, Mladá Boleslav. 

Reklama