Hlavní obsah

Pozor, spoiler! Bill Gates chudne a Gaga má novou značku

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zprávám s katastrofickým scénářem v dnešní době snad ani nelze uniknout, zato novinky ze světa módního průmyslu mohou v informačním šumu snadno zapadnout. Zopakujte si s námi nejzajímavější červencová fakta.

Článek

Která další hollywoodská hvězda přišla s novou značkou kosmetiky a proč byste měli znát jméno Bernard Arnault? I to se dozvíte v našem zpravodajství.

Prahu čeká módní událost roku  

Milujete trendy a chcete být vždy o krok napřed? Pak si nemůžete nechat uniknout největší událost tuzemské módní scény! Oficiální předprodej vstupenek na Mercedes-Benz Prague Fashion Week, kde talentovaní návrháři odtajní dosud přísně střežené kolekce pro sezonu jaro/léto 2020, odstartoval minulý týden.

Akce bude probíhat od 30. srpna do 6. září v prostorách barokního komplexu karlínské Invalidovny. Část programu se přesouvá i do klubu Swim, restaurace Miru pop-up či pražského kongresového centra. Svou tvorbu představí například Liběna Rochová, Vanda Janda, Zdeňka Imreczeová, Lukáš Krnáč, Zoltán Tóth, Tereza Vu, značky Odivi, LaFormela, Blažek nebo Pietro Filipi a samozřejmě mnoho dalších. Máte se na co těšit.

Foto: Profimedia.cz

Stejně jako na jaře je i letos na podzim v programu Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku česká značka Pietro FilipiFoto: Profimedia.cz

Recyklace a tenisky z PET lahví 

Loni v létě prasklo na britskou módní značku Burberry, že neprodané kousky oblečení za téměř 30 milionů liber raději pálí, než aby je zlevnila a snížila tak exkluzivitu svého jména. Vlna kritiky, jíž musela firma následně čelit, ji donutila zamyslet se nad environmentálním dopadem, který má na svědomí. Jen o pár měsíců později se značka zavázala k recyklaci, a dokonce vyřadila z kolekcí pravou kožešinu.

Jsou to právě recyklace i upcyklace, které hýbou světem. Dbát na udržitelnost začíná být hlavním krédem mnoha společností – a řadí se sem i Converse. Jedny z nejoblíbenějších tenisek světa teď přicházejí s řadou Renew. Protože kladou důraz na rozměr udržitelnosti, jsou kecky (včetně tkaniček) vyrobeny z použitých PET lahví. No řekněte, nejsou boží?

Foto: Converse

Stylové tenisky značky Converse jsou vyrobeny ze 100% recyklovaného polyesteru, který pochází z použitých PET lahvíFoto: Converse

Lady Gaga má novou kosmetiku. I vztah? 

Rozpad vztahu Bradleyho Coopera (44) a ruské modelky Iriny Shayk (33) plní od června stránky bulvárních magazínů, které nevylučují možnost, že za náhlý rozchod může zpěvačka Lady Gaga (33). Pravda, jiskření mezi kontroverzní umělkyní a pohledným hercem by neuniklo ani lhostejnému, ale třebaže svět před pár dny obletěla informace o sestěhování údajného nového hollywoodského páru, dvojice nic takového veřejně nepotvrdila.

Nad soukromým životem Lady Gagy mohou fanoušci jen spekulovat. Mnohem větší pozornost si však zaslouží její nový byznys: oscarová zpěvačka představila 9. července na sociálních sítích vlastní značku veganské kosmetiky. Líčidla Haus Laboratories si můžete od 15. července předobjednat na oficiálních stránkách, k dostání budou od září na Amazonu.

Foto: Profimedia.cz

Haus Laboratories je značka kontroverzní zpěvačky Lady Gaga – a samozřejmě ji můžete vidět i v kampani Foto: Profimedia.cz

Móda jako výnosný byznys 

Francouz Bernard Arnault (70), ředitel módního impéria LVMH (do portfolia společnosti patří značky Louis Vuitton, Moët & Chandon, Kenzo, Fendi, Sephora, Givenchy, Marc Jacobs atd.), aspiruje na nejbohatšího člověka planety. Se svými 107 miliardami amerických dolarů předehnal v červenci i Billa Gatese (63) s celým Microsoftem. Jestli se mu však povede porazit i jediného movitějšího člověka na zeměkouli Jeffa Bezose (55) a jeho internetový obchod Amazon, je zatím ve hvězdách.

Foto: Profimedia.cz

Bernard Arnault vlastní jeden z nejvýnosnějších podniků planety Foto: Profimedia.cz

Vydejte se za kulturou

Nevíte, co s načatým odpolednem? Museum Kampa představilo ve spolupráci s galerií Kicken Berlin unikátní retrospektivní výstavu s módní tematikou. Tak co se zajít podívat na snímky německého fotografa Helmuta Newtona (†83)? Pokud ho náhodou neznáte, během své skoro šedesátileté profesionální kariéry měl v hledáčku fotoaparátu nejslavnější hvězdy světového showbyznysu. Portréty nedávno zesnulého návrháře Karla Lagerfelda (†85), herečky Sigourney Weaver (69), amerického umělce Andyho Warhola (†58) či francouzské designérky Palomy Picasso (70) patří mezi jeho nejobdivovanější díla. Výstava potrvá až do 28. října.

Foto: Helmut Newton

Umělce Andyho Warhola zvěčnil fotograf Helmut Newton v roce 1975 v Paříži Foto: Helmut Newton

Jste v létě činorodí? Podívejte se na další zajímavé tipy na letní akce.

Načítám