Hlavní obsah

Móda v zimě: Nevynechávejte sukně ani barvy!

Foto: Greta Blumajerová

Ani v zimě byste neměly zapomínat na barvy!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Svádí vás zima k opakování jediného módního repertoáru džíny + rolák? Nechte se inspirovat několika stylovými sestavami a zkuste to jinak! Proč byste měly zanevřít na sukně nebo výrazné barvy?

Článek

Ani v zimě se nemusíte vzdávat módního oblečení. Chce to jen správně vrstvit a nenechat se otrávit ponurým počasím. Role modelky se zhostila naše čtenářka Natálka, o oblečení se postarala stylistka Eliška.

Sněhově bílý trend

Spousta žen na bílou koncem léta zanevře, pravdou ale je, že právě tahle barva pravidelně atakuje žebříček top zimních trendů. A nosí se opravdu ve velkém! Tip stylistky Elišky? Oblékněte se do bílé od hlavy až k patě. (Světlou) výjimku tvoří v našem stylingu kožešinová vesta, kterou můžete nosit přes koženou bundu. Kombinace šatů s dlouhým rukávem, kožené bundy a huňaté vesty vás zahřeje, obávat se nemusíte ani punčoch. V neprůhledné pevnější variantě, doplněné o teplé boty (a ještě teplejší ponožky) vám chladno nebude.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kožená bunda (Mango, 1699 Kč), šaty (H&M, 799 Kč), kožešinová vesta (Liska Praha, info o ceně v obchodě), boty (Baťa, 1999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Pochlapte se

… a dejte šanci pánským stylem inspirované módě. Kabáty, které vypadají jako vytažené z mužského šatníku, jsou hitem. Nezapomeňte je ovšem vyvážit nějakým ženským prvkem. Inspirovat se můžete naším šortkovým outfitem. Trendem sezony jsou i kozačky nad kolena, které jsou k podobnému stylu jako dělané. Vyhýbat se naopak doporučujeme kombinaci s minisukní či kraťoučkými upnutými šaty.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kabát (Mango, 1199 Kč), kardigan pod kabátem (H&M, 899 Kč), košile (H&M, 599 Kč), koženkové šortky (Tally Weijl, 529 Kč), kozačky (Baťa, 1999 Kč), klobouk (H&M, 299 Kč), náhrdelník (Swarovski, info o ceně v obchodě)Foto: Greta Blumajerová

Mixujte výrazné barvy

Vynechte pro jednou tmavé barvy a dejte šanci výrazným odstínům a jejich kombinacím. Stylistka Eliška spojila zářivě modrou s ještě zářivější růžovou. Berte to jako malý nácvik na jaro, kdy budou v módě divoké barevné sestavy.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: rolák (Mango, 199 Kč), kalhoty (Lindex by Matthew Williamson, 400 Kč), kabát (F&F, 1299 Kč), boty (Baťa, 799 Kč), kabelka (Zara, 999 Kč), náhrdelník (Aldo, 299 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Jděte do midi!

Mini? Vyměňte ji za midi. Sukně jako vystřižené z padesátých let bodují, délka pod kolena navíc působí neskutečně žensky a elegantně. Nosit ji můžete s koženou nebo koženkovou bundou a velkou šálou omotanou kolem krku. Praktickým doplňkem je i štucl (najdete ve fotogalerii), ve kterém si ohřejete ruce a následně ho můžete nosit jako kabelku (uvnitř nechybí kapsička na drobné věci a ucho).

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: sukně (Asos, 1270 Kč), koženková bunda (Mango, 849 Kč), šála (Lindex, 599 Kč), boty (Aldo, 999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Dvojité kostky

Kostkovanou mánii jste určitě zaregistrovaly. Pokud vám v šatníku visí kostkovaný kabát, klidně si pod něj oblečte stejně vzorovanou košili. Dvojité kostky jsou trendy! Při teplotách nad nulou, kdy se počítá se zablácenými chodníky nebo deštěm, můžete místo kozaček obout stylové holínky. Nosit je můžete i k sukni, přes punčocháče ještě natáhněte nadkolenky.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kabát (Tally Weijl, 599 Kč), košile (Mango, 399 Kč), sukně (Mango, 799 Kč), punčocháče (Baťa, 159 Kč), nadkolenky (H&M, 149 Kč), kabelka (Obag, 2680 Kč), holínky (Destroy, Hunter, info o ceně v obchodě), náhrdelník (Zara, 999 Kč), brýle (Lindex, 199 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám