Hlavní obsah

Móda ve velikosti 42: Které trendy jsou přátelské k ženským křivkám?

Foto: Eva Malúšová

Které kousky sluší plnějším křivkám?Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vaše konfekční velikost nezačíná trojkou, musíte při prohlížení většiny módních fotek zapojit představivost (jak by oblečení vypadalo na oblých křivkách?). U dnešních tipů tento problém odpadá!

Článek

Ukázkově štíhlé modelky jsme tentokrát vynechali. Úlovky z jarních kolekcí si můžete prohlédnout na modelce (a mamince) Veronice, která má velikost 42 a žensky tvarovanou postavu k tomu.

Sázka na jistotu

Začněme zlehka. Pokud máte plnější postavu, naplňte si šatník kusy se zavinovacím střihem. Nezapomínejte ale, že u oblíbených šatů (díky, Diane von Fürstenberg!) to nekončí. Pořídit si můžete i obdobně řešené vršky. Třeba proužkovanou košili, ke které se perfektně hodí úzké džíny.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: košile (Mango, 799 Kč), džíny (Marks & Spencer, 1099 Kč), boty (Next, 1530 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1199 Kč), prsteny (Lindex, 149 Kč/2 kusy)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Nazouváky se budou nosit na podpatku i bezFoto: archiv firem

Důraz na pas

Pokud vaše silueta připomíná tvar přesýpacích hodin, zdůrazněte štíhlý pas v sukni, která právě v tomto místě končí. Abyste vaše úsilí nezazdily, košili zastrčte dovnitř. Pakliže vám délka midi sukně nevyhovuje, můžete ji samozřejmě nahradit i o chlup kratší variantou.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (Marks & Spencer, 2099 Kč), košile (Marks & Spencer, 1099 Kč), boty (H&M, 799 Kč), náhrdelník (Lindex, 449 Kč)Foto: Eva Malúšová

Lehký overal

Ano, i s plnějšími tvary si tento kus můžete dovolit. Pozor si dejte jen na to, aby overal nebyl příliš obepnutý a stejně tak i zbytečně volný. Ideální je, když kopíruje postavu a je z lehkého splývavého materiálu.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: overal (Villa, prodává Van Graaf, 1799 Kč), boty (Humanic, 1299 Kč), semišová bunda (Review, prodává Van Graaf, 2799 Kč), náušnice (Mango, 299 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Líbí se vám výrazné náušnice?Foto: archiv firem

Trendy volánky

Módní volánky můžete nosit i bez toho, aniž byste si zbytečně přidávaly na objemu. Stačí, když je chytře umístíte na vhodná místa – například na konce rukávů. Pokud máte stejně jako naše modelka potřebnou výšku, můžete i sukni v této délce odlehčit teniskami. Ženy menšího vzrůstu by měly plochou obuv párovat spíše se sukněmi, sahajícími nad kolena.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: top (H&M, 799 Kč), sukně (Gant, 4299 Kč), náramky (H&M, 399 Kč/set), tenisky (Tommy Hilfiger, prodává Van Graaf, 1799 Kč), peněženka (Van Graaf, 499 Kč)Foto: Eva Malúšová

Odvážné potisky

Místo nekonečného rozebírání toho, jestli vám svědčí puntíky, proužky, nebo kytičky, se soustřeďte na vhodné střihy a materiály. Nic takového jako zakázaný potisk nebo vzor totiž neexistuje. Přitahuje vás geometrie na následujících šatech? Za to, že si je odnesete do zkušební kabinky, nic nedáte. V případě upnutějších šatů se nestyďte sáhnout po body, které krásně srovná střed těla.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Lindex, 1899 Kč), boty (Mango, 1299 Kč), prsten (H&M, 149 Kč)Foto: Eva Malúšová

Náš tým a poděkování

  • Děkujeme Botanické zahradě Univerzity Karlovy - za poskytnutí prostoru k focení! Adresa: Na Slupi 16, Praha 2
  • Styling - Veronika Králová
  • Vizáž - Petra Soukupová
  • Modelka - Veronika Halušková (Czechoslovak Models)

Která kombinace vás zaujala nejvíce? Napište nám!

Reklama

Načítám