Hlavní obsah

Moderní byt v historickém domě. Tahle rekonstrukce se povedla náramně!

Foto: Petr Holub (14x)

Vkusné a útulné bydlení najdete na BřevnověFoto: Petr Holub (14x)

Reklama

Pokud máte rádi moderní bydlení s kapkou originality, staré domy a dobrou adresu, pojďte dál. Tento dvoupokojový byt s kuchyňským koutem a balkonem splňuje vše, o čem jste vlastně snili.

Článek

Svěží a moderní byt o dispozici 2 + kk a rozloze 68 m2 se nachází na pražském Břevnově v Rezidenci Nostalgie, která vznikla rekonstrukcí původního činžovního domu. Navzdory názvu rezidence však nostalgický není, naopak je světlý a útulný.

Díky citlivým zásahům se podařilo zachovat historický ráz domu a propojit ho s moderními vymoženostmi. Vzhledem k uspořádání a velikosti je byt vhodný buď pro mladé, nebo naopak starší páry, které hledají menší bydlení (kdo by chtěl udržovat velký dům, když děti odrostly).

Dotek architekta se pozná

Byt vybavili, tedy navrhli a zařídili vybavení, architekti projektu Jan Hendrych a Jan Hodan společně se svým studiem CzechHans architekti.

Dotek ruky zkušeného profesionála je patrný na první pohled, nic zde nepřebývá, vše vzájemně ladí a splývá. Byt působí útulně, opravdu se zde cítíte jako doma. A to i přesto, že ve vybavení převládá funkčnost a praktičnost. Podíl na tom mají jistě bohaté textilní dekorace, dobře vybrané designové prvky jako svítidla, obrazy, dekorace a další bytové doplňky.

Foto: Archiv firmy

Kuchyňská linka byla vyrobena na zakázku firmou Hošek a Vrba nábytek a se spotřebiči Siemens vyšla na 238 370 Kč. Elegantní digestoř je značky GuzzantiFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Kuchyň je propojena s obývacím prostorem a vytváří příjemný komplexní celek. Místnosti vyloženě prospívají velká oknaFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Kuchyň je dokonalým odrazem snahy architektů propojit nové se starýmFoto: Archiv firmy

Barevné stěny jako pojítko

Specifickým prvkem interiéru jsou pak stěny, přesněji čelní stěny v obou místnostech, na nichž byla použita speciální technika dekorativní stěrky. Jednak interiér oživují, jednak jsou pojicím prvkem, a také ladí se závěsy a dalšími dekoracemi. „Snažili jsme se zachovat génia loci původního činžovního domu, byt zařídit tak, aby byl nejen praktický, pohodlný, ale i útulný a domácký,“ popisuje záměr a postup architekt. To se bez diskuse povedlo.

Výhodou bytu je také malý (3,75 m2) balkon. A cena takového bytu? Nyní činí zhruba sedm milionů korun.

Foto: Archiv firmy

Koupelna je rovněž přívětivá. Obklady Refin Design Industry jsou vyloženě elegantníFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Ložnici vybavilo Czech Hans Design – postel v ložnici (24 900 Kč), komoda (22 000 Kč), deska pod postelí (8490 Kč) a knihovničky. Čelo postele, závěsy a záclony jsou od Artes DesignFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Předsíň disponuje rovněž vestavěnou skříní s mnoha úložnými prostorami. V celém bytě je na podlaze masivní dubová lamelaFoto: Archiv firmy

Jak se vám bydlení takového typu líbí?

Reklama

Související témata:
Břevnov

Načítám