Hlavní obsah

Moderní epilátory slibují méně bolesti. Je to pravda?

Foto: Thinkstock

Jestli chcete mít hladké nohy díky epilaci, připravte se na bolestFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S létem jsou hladké nožky snad i povinnost, proto jsme nastavili vlastní kůži a vyzkoušeli, jak funguje čtveřice epilátorů. Který nám vehnal slzy do očí a který překvapil něžností?

Článek

Epilace je účinná metoda, která vám dá minimálně týden, ale ideálně kolem 14 dní pocit hladkých nohou či ostatních částí těla. Také díky ní postupně chloupky přestane bavit růst, zeslábnou, prořídnou.

Takhle napsáno to vypadá jako jasná volba na léto, ale má to své velké ALE. Tím je jistě pro mnohé z vás fakt, že epilace bolí. Tedy ta, která vás chloupků zbavuje za pomoci celé party pinzet.

Existuje i bezbolestná epilace. Pokud si o ní chcete dozvědět víc, rozhodně nepřehlédněte článek Epilace: Která ze 3 metod funguje?.

Jak jsme testovali

Rozhodly jsme se zjistit, jaké jsou mezi epilátory rozdíly ve výkonu a bolestivosti. Do ruky je dostala začátečnice, tedy já, zatím se rozhoduji, zda bezbolestnou žiletku vyměním za epilaci, a zkušená epilátorka Kamila, která už tuto metodu používá dlouhá léta. Jen poznámka – mnohé epilátory mají i spoustu doplňkového příslušenství – to jsme při testu nehodnotily, zajímala nás výhradně epilace. Výsledky najdete v našich zkušenostech – první je moje hodnocení, druhé Kamilino.

Philips Satin Perfect HP 6577/00

Foto: Archiv firmy

Cena od 2499 do 3349 Kč. „Extra široká hlava odstraní víc chloupků najednou, má hypoalergenní keramické kotoučky se speciální povrchovou strukturou a s ionty stříbra, které odstraní i jemné, krátké chloupky a zároveň jsou velmi šetrné k pokožce," říká Dobroslav Šanda, produktový specialista PhilipsFoto: Archiv firmy

Moje zkušenost: Z testovaných má nejširší hlavu, takže vezme jedním tahem víc chloupků, kupodivu bez o to větší bolesti, takže to lze pochválit. Dobře se ovládá, pohodlně čistí.

„Pro mne jasný vítěz testu," říká Kamila. „Zkoušela jsem ho na sucho. Dobře si poradil i s krátkými, jemnými světlými chloupky. V internetových hodnoceních jsem občas zaznamenala stížnost na světélko – prý oslňuje. Mně se naopak skvěle osvědčilo. Krásně totiž posvítilo na právě tyhle nenápadné světlé chloupky, a to hlavně ve chvíli, kdy jsem si epilovala zadní stranu nohy. Měla jsem tak dokonalý přehled, jestli mi nějaký chloupek neutekl. A velmi dobře obstál i při zátěžové zkoušce – při epilaci kolenou. Hlavice se dobře přizpůsobí tvaru nohy a trhá a trhá a trhá...:-)."

Rowenta AquaPerfect Soft EP 9300D0

Foto: Archiv firmy

Cena od 2999 do 3161 Kč. „Obsahuje tři patenty – vibrace pro bezbolestnou epilaci, díky vibracím znecitlivující pokožku. Wet & Dry pro použití i pod vodou, a tím snadnější epilaci a technologií pro přesnou a maximální účinnost i u těch nejkratších chloupků,“ říká Anna Fojtíková, produktová manažerka značky RowentaFoto: Archiv firmy

Moje zkušenost:Jakmile nějaký epilátor slibuje bezbolestnou epilaci, je to vyloženě výzva vyzkoušet. Potěšitelné je, že při koupeli v horké vodě rejdí opravdu velmi jemně a epilace nebolí. U delších chloupků a na sucho už bolest cítíte. Kůže je po jeho použití ale docela klidná a tolik nezarudne. Ovládání je velmi intuitivní a čištění je snadné.

A jaký je Kamilin verdikt? „Zase jsem Renatin test doplnila o suchou verzi. Tenhle epilátor se mi ale moc neosvědčil. Zdál se mi málo výkonný – chloupky moc nebral, po noze jsem musela přejíždět pořád dokola, a efekt byl stejně dost slabý."

Braun Silk épil Spa W&D 7-929

Foto: Archiv firmy

Cena od 3394 do 4402 Kč, výrobce označuje tento epilátor jako světovou novinku, která odstraní i ty nejkratší a nejjemnější chloupky pro pokožku hladkou až 4 týdny. K epilátoru přidává peelingový kartáček pro přirozený lesk kůže celého těla a kartáček pro vyčištění obličejeFoto: Archiv firmy

Moje zkušenost:V rámci mokrého epilování, tedy ve sprše, vzal i hodně krátké chloupky, ale pokožka po jeho použití byla hodně zarudlá, i když to rychle odeznělo. Ovládání kolečkem není tak intuitivní, jako u ostatních, čištění je v pohodě. Bezbolestná epilace to v jeho podání rozhodně není, ale nijak nevyčnívá.

„I tento přístroj se mi zdál slabší. Navíc se mi kolečkem obtížně zapínal a vypínal," zhodnotila Kamila.

Panasonic ES-ED90 6v1

Foto: Archiv firmy

Cena: cca 2600 Kč. Opět epilátor na sucho i na použití ve sprše. Má novou výkyvnou hlavici a výrobce slibuje, že díky ní epiluje rychleji a efektivněji. Má dvě rychlosti a dvojité epilační disky. Kromě epilačních hlav disponuje opravdu bohatou výbavou – například má i hlavu s pemzouFoto: Archiv firmy

Moje zkušenost:Panasonic dobře padne do ruky, snadno se ovládá. Nemá problém s krátkými chloupky a zvládne i ty dlouhé. Oceňuji výkyvnou hlavu, která se dobře pohybuje po kůži. Epilace je účinná, jen delší chloupky je někdy třeba přejet dvakrát – s krátkými jde ale všechno dobře. Ovládání i čištění je v pohodě. Zaujala mě možnost depilace za pomoci pěny – ta pak opravdu bolí méně.

„Podle mého druhý nejlepší epilátor. Je jemný, avšak efektivní. I s ním jsem ale jedno místo musela přejet vícekrát,“ hodnotí Kamila.

Závěr:Při testech nás zajímala hlavně bolestivost a pak to, jak účinně si epilátory poradily s chloupky – tedy, zda se jim dařilo zbavit nás jich hned při prvním přejetí. Co se bolesti týče, tak pod vodou v tom dobrém překvapila Rowenta. Ostatní přístroje by šly zřejmě považovat v tomto směru za zhruba stejné, ověřili jsme si, že epilace s pěnou je pak méně bolestivá – tu nabízí Panasonic. V účinnosti ale Kamila našla rozdíly – tady se (alespoň při epilaci nasucho) projevil jako největší dříč Philips.

Trpíte při epilaci, nebo jste našli přístroj či metodu, jak bolesti zabránit? Rozhodně nám o nich napište!

Reklama

Načítám