Hlavní obsah

Moderní muž - návod k použití

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži touží po krásných ženách. A ženy po voňavých a pěstěných mužích... Zkuste svému miláčkovi diplomaticky naznačit, že bez odpovídající péče zůstávají i na mužském těle stopy únavy a stárnutí. Pleť je zvadlá, šedivá a dehydrovaná. Ano, opravdu stejně jako u žen, jen se o tom nemluví.

Článek

Bez čištění to nejde

To ví každá z nás. Snažte se proto svému partnerovi nějak citlivě naznačit, že důkladné čištění pleti není ztráta času. Ostatně on sám na vás určitě obdivujete vaši hebkou pleť. Tak ať on dopřeje i vám stejné potěšení. A pro moderního muže dnes není žádnou ostudou zajít alespoň jednou za dva měsíce ke kosmetičce na důkladné hloubkové vyčištění pleti.

Stop vráskám

Děsíte se neúprosného času, který se s každým dnem podepisuje na tváři vašeho miláčka? Zajděte si společně během polední pauzy na mikrodermabrazi! Pod tímto zvláštním názvem se skrývá procedura, která se mu po překonání počátečního ostychu bude líbit!

Vakuová mikrodermabraze zmírňuje příznaky stárnutí kůže, léčí akné a pigmentové skvrny způsobené slunečním zářením. Může odstranit i drobné jizvy a rozšířené kožní póry. To vše bez bolesti, anestezie a v krátkém čase.

Diamantová mikrodermabraze je velmi šetrná neinvazivní přístrojová metoda k odstranění vrchní vrstvy již neživých buněk kůže. Pomocí speciálních krystalů a současného působení vakua dochází k odstranění odumřelých buněk a k výraznému zkvalitnění průchodnosti pokožky pro další aplikované výživné látky.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I muži musejí o svou pleť pečovat.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Působení vakua zlepšuje lymfatickou drenáž, zabraňuje se tak otokům, stimuluje se krevní oběh a detoxikaci kůže. Účinky mikrodermabraze vedou postupně k nové tvorbě kolagenních a elastinových vláken a k žádanému omlazení pokožky.

Celá záležitost trvá maximálně hodinu, efekt je znatelný a metoda je samozřejmě vhodná pro muže i ženy.

Pomoc nabízejí kosmetické salony i v případě, že má váš drahý zapadlé a nevýrazné oči. Nechte mu nabarvit řasy! Nebolí to. A není to drahé. Celý proces barvení trvá šikovné kosmetičce maximálně 15 minut a zvýraznění vydrží téměř celý měsíc.

Pryč s chloupky!

To, že depilace je výhradně záležitostí žen, je naprostý omyl. Muži ji potřebují víc, jen ženy jsou tolerantnější. Zkuste ho objednat na depilaci v kosmetickém salonu! Určitě ho překvapíte. Možností se nabízí několik, např. depilace teplým voskem. Pomocí rollonu se teplý vosk nanese po směru růstu chloupků, přiloží se depilační páska a proti růstu chloupků se rychle strhne. Používá se na všechny partie, tj. nohy, ruce, záda, hruď, podpaží.

„Chcete-li chloupky vyřešit natrvalo," říká kosmetička Jana Petráková, „řešte to fotodepilací. Základním principem je teplem poškodit vlasovou cibulku a navždy zabránit růstu chloupků. Proces fotodepilace vyžaduje nejméně 3-5 ošetření a opakují se přibližně po měsíci."

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nehty - vizitka správného chlapa

Ženy vnímají partnerovy ruce zpravidla hned poté, co mu pohlédnou do očí. A okousané nehty je určitě neokouzlí. Při manikúře se u mužů upravuje délka a tvar nehtů jemným pilníkem a do okolí nehtového valu se nanáší odstraňovač kůžičky a následně se nehty upraví. Postrádají-li nehty potřebnou výživu, aplikuje manikérka vitaminovou ampuli, provede peeling pro oživení barvy, masáž pro prokrvení nebo zábal pro výživu. A potom se vás může drahoušek už jen něžně dotýkat.

Malé odlišnosti

Víte, že mužská pleť začíná stárnout později? A to až kolem čtyřicátého roku, ale pak proces uvadání probíhá o to rychleji a rýhy bývají zpravidla hlubší než u ženské pokožky. Mužské tělo má také vyšší produkci mazu, proto je náchylnější k akné. Pánové mají více vlasových folikulů, ale zpravidla jim nevydrží tak dlouho jako ženám. Pleš bývá označovaná jako atraktivní a erotická. Není ovšem jisté, kdo to tvrdí - muži, nebo ženy?

Související témata:

Načítám