Hlavní obsah

Moderní princezny: Jak jim (ne)sluší pohádkové šaty?

Foto: Isifa

Charlene, moderní princezna jak má být – krásná, sexy a se skvělým vystupovánímFoto: Isifa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klidně nosí i džíny, tričko a tenisky, ale čas od času si obléknou pohádkovou večerní róbu a korunku. Jsou to totiž princezny, představitelky současných monarchií. Jak jim to sluší? Posuďte sami.

Článek

Už dávno nechodí dennodenně stažené v korzetu a s korunkou na hlavě. Moderní princezny se oblékají moderně, ale jsou situace, kdy jim etiketa velí vypadat opravdu pohádkově. A to pak vypadají takhle.

Princezna Kate

Kate Middleton (32) bývala obyčejnou dívkou, studentkou, do které se ale nezakoukal nikdo jiný než britský princ William. Její oficiální titul sice zní „její královská výsost vévodkyně z Cambridge“, ale nikdo jí neřekne jinak než princezna Kate.

Foto: Isifa

Princezna Kate, novodobá Popelka, kterou Britové milujíFoto: Isifa

Princezna Viktorie

Švédská korunní princezna Viktorie (37) je dnes spořádanou vdanou paní a maminkou malé holčičky. I přes její urozený původ se jí ale nevyhnuly trable obyčejných dívek. Bojovala s anorexií a prošla si i milostným zklamáním, nakonec si v roce 2010 vzala svého osobního trenéra Daniela Westlinga.

Foto: Isifa

Princezna Viktorie našla štěstí po boku svého osobního trenéraFoto: Isifa

Princezna Charlene

Ani monacká princezna Charlene (36), manželka prince Alberta II., není urozeného původu. Je to bývalá reprezentantka Jihoafrické republiky v plavání, která ale monackému monarchovi uhranula natolik, že si ji před třemi lety vzal. Nyní je Charlene těhotná, dokonce se spekuluje o tom, že čeká dvojčata.

Foto: Isifa

Princezna Charlene dřív závodně plavala za Jihoafrickou republiku, nyní po boku prince Alberta II. reprezentuje MonakoFoto: Isifa

Princezna Mette-Marit

Příběh norské princezny Mette-Marit (41) připomíná pohádku o popelce. Bývala to totiž svobodná matka a obyčejná servírka, která v roce 1999 roznášela pivo na rockovém festivalu. A tam se v ní zhlédl norský korunní princ Haakon.

Ale zdá se, že pohádka netrvá věčně. Čím dál víc se spekuluje, že princezna svému princi zanáší s norským miliardářem.

Foto: Isifa

Manželství princezny Mette-Marit prý prochází krizíFoto: Isifa

Princezna Beatrice

Tak tahle šestadvacetiletá slečna má skutečně modrou krev. Její královská výsost Beatrice Elizabeth Mary, princezna z Yorku, je totiž dcerou britského prince Andrewa (bratra prince Charlese) a Sarah Ferguson.

Ovšem spíš než urozeným původem na sebe poutá pozornost svou zálibou ve večírcích, a také tím, jak dokázala zhubnout, když se v roce 2008 zhrozila svých paparazzi fotek v plavkách.

Foto: Isifa

Princezna Beatrice bývala pěkná boubelka, ale povedlo se jí zhubnoutFoto: Isifa

Princezna Marie

Osmatřicetiletá princezna Marie Dánská, hraběnka z Monpezatu je původem Francouzka. V květnu 2008 se ale provdala za rozvedeného dánského prince Joachima Dánského. Má s ním dvě děti (syna Henrika a dceru Athenu Marguerite Françoise Marii), ale přátelský vztah má i k manželovým dvěma synům z prvního manželství.

Foto: Isifa

Princezna Marie je Francouzka a možná i její typicky francouzský šarm dánskému princi učarovalFoto: Isifa

Princezna Madeleine

Princezna Madeleine Švédská (32) je druhou dcerou švédského krále Carla XVI. Gustafa a královny Silvie Švédské. Po milostném zklamání s advokátem Jonasem Bergströmem, který ji podváděl, odjela v roce 2010 do USA, kde se seznámila s bankovním zaměstnancem Christopherem O´Neillem. Toho si loni vzala a letos v únoru se jim narodila holčička Leonore Lilian Maria.

Foto: Isifa

Princezna Madeleine to neměla v lásce lehké, ale nakonec se šťastně vdalaFoto: Isifa

Princezna Máxima

Ani princezna Máxima (43), dnes již nová nizozemská královna a manželka prince Alexandra, to neměla zpočátku vůbec lehké. Původem Argentinka, která prožila bujaré mládí plné večírků, měla problémy i kvůli svému otci, který byl obviněn, že se aktivně podílel na takzvané Špinavé válce. Nizozemský parlament si ho nechal prověřit, jeho přímou vinu se nepodařilo prokázat, přesto nebyl na svatbu dcery pro jistotu pozván.

Foto: Isifa

Princezna Máxima je typicky energická Argentinka s krásným úsměvem, který si Nizozemci zamilovaliFoto: Isifa

Tak která princezna je podle vás nejkrásnější?

Načítám