Hlavní obsah

Módní inspirace: Co na sebe na večer? I s velikostí 46 můžete zazářit!

Foto: Jakub Jurdič

Na to, abyste se stylově oblékly, nepotřebujete velikost XS!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Na velikosti nezáleží. Tedy minimálně ne na té konfekční. I s plnější postavou si můžete dopřávat spoustu stylového oblečení, sukně a šaty nevyjímaje. V těchto sestavách zazáříte na každém večírku!

Článek

Oblé tvary by neměly sloužit jako omluvenka pro nudný šatník. Nabídka plus size módy se rok od roku rozšiřuje, spousta běžně dostupných značek už má své speciální řady a leccos seženete i on-line (například v naší záložce Nákupy). Tentokrát jsme pro vás zmapovali oblečení, ve kterém můžete vyrazit do víru noci – ať už mluvíme o společenské akci, večírku nebo jen skleničce s přáteli. A pro upřesnění, naše krásná modelka Viki má konfekční velikost 46.

Místo saka křivák

Šaty jsou sázkou na jistotu, ať už je vaše velikost jakákoli. Pokud jim chcete dodat říz, vynechejte projednou sako a raději je spárujte s koženou bundou. Večerní nezbytností, na kterou byste naopak zapomínat neměly, je psaníčko nebo menší kabelka.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1999 Kč), bunda z umělé kůže (F&F, 1199 Kč), boty (Aldo, info o ceně v obchodě), psaníčko (Baťa, 799 Kč), prsteny (Lindex, 149 Kč/sada), náušnice (Lindex, 129 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Výrazná psaníčka osvěží i ty nejjednodušší outfityFoto: archiv firem

Županový svršek

U šatů ještě chvíli zůstaneme. Pokud se nebojíte odvážnějších kousků, můžete oblíbený model doplnit lehkým svrškem, který svým střihem připomíná župánek. Nejlépe vynikne v kombinaci s kratšími šaty vespod. Vzory nebo potisky jsou vzhledem ke sněhově bílému vršku žádoucí.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, info o ceně v obchodě), svršek (Lindex, 1799 Kč), boty (Aldo, info o ceně v obchodě), náhrdelník (H&M, 399 Kč), psaníčko (Lindex, 699 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Úzké džíny povolené!

Také jste slyšely, že jsou skinny kalhoty určené výhradně pro super štíhlé ženy? Dovolíme si nesouhlasit. Podmínkou je ovšem padnoucí střih se standardním vyšším pasem (snížený neudělá dobrou službu téměř nikomu), tmavší odstín bez výrazného šisování a v neposlední řadě přítomnost volnějšího a delšího horního dílu. Přidejte vysoké podpatky, kabelku a sestava pro neformální večery je na světě. Více se tématu džínů věnujeme v tomto článku!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (F&F, 699 Kč), tunika (Lindex, 899 Kč), boty (Baťa, 2199 Kč), klobouk (Lindex, 699 Kč), kabelka (H&M, 599 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Klasické lodičky nevycházejí z módy. Jaký pár byste si s chutí obuly vy?Foto: archiv firem

Koženková „pouzdrovka“

Pouzdrová sukně je naprostá klasika, stejně dobře, a možná i lépe ale vypadá i její kožen(kov)á sestřička. K černé variantě se navíc bude hodit téměř jakýkoli vršek. Stylistka zvolila kombinaci sněhově bílé košile a vzorovaného, krátkého kabátku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Marks & Spencer, 1399 Kč), kabátek (Marks & Spencer, 3199 Kč), boty (F&F, 1299 Kč), košile (Marks & Spencer, 1299 Kč), náušnice (H&M, 149 Kč), prsteny (H&M, 199 Kč/set)Foto: Jakub Jurdič

Barevná iluze

Lákají vás výrazné barvy, ale zároveň k nim máte patřičný respekt? Pro oblé tvary jsou jako dělané šaty s tmavými bloky po stranách, které dokážou opticky odmazat pár kilo. Na pomoc si můžete přibrat i stahovací body, které krásně zformuje křivky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1899 Kč), boty (Baťa, 1599 Kč), bunda (Marks & Spencer, 1899 Kč), náhrdelník (H&M, 499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám