Hlavní obsah

Módní SOS: Míšu trápí bříško, výrazná stehna i boky

Foto: Jakub Jurdič

S výběrem oblečení jsme pomáhali naší čtenářce MíšeFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Přestože čtenářka Míša miluje módu, i ona občas zápolí s výběrem vhodného oblečení pro svou plnější postavu. Jak se oblékat v případě, že máte oblejší tvary a zároveň se nechcete halit jen do černé?

Článek

Třiadvacetiletá Míša nás na úvod překvapila přiznáním, že dává přednost elegantní módě. Ráda by si pořídila více šatů, ale není si jistá, v jakém provedení je zvolit: „Mám problém s větším bříškem, boky a stehny a nejsem si jistá tím, co mojí postavě sluší,“ napsala nám čtenářka.

Stylistka pro Míšu vytipovala pět různých outfitů, žádné dramatické kamuflování se ale konat nebude: „Přestože nosí konfekční velikost čtyřicet čtyři, má poměrně souměrnou, žensky tvarovanou siluetu. Místo zbytečného zahalování se budeme soustředit na střihy, které budou jejím tvarům lichotit“.

„Must have“ šaty

Máte-li stejně jako naše čtenářka plnější křivky, připište si tyto šaty na nákupní seznam. Klidně v jiné barvě, s jiným vzorem, ale v tomto provedení. „Zavinovací šaty jsou jedny z nejlichotivějších a neznám nikoho, komu by neslušely. Padnou i dámám s většími prsy a širšími boky,“ vychvaluje je stylistka Mariya. Na večer k nim obujte podpatky a do výstřihu připněte náhrdelník, na denní nošení boty vyměňte za placaté sandálky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Van Graaf, 1199 Kč), náramek (Reserved, 249 Kč), náhrdelník (Reserved, 349 Kč), boty (Aldo, info o ceně v obchodě)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Zavinovací šaty sluší téměř všem. Které se vám líbí nejvíce?Foto: archiv firem

Odvážné barvy

Odkazovat každého, kdo nemá míry modelek, jen na tmavé barvy, je nesmysl. Ano, nic nezeštíhlí tak, jako černá, ale pokud zvolíte správný střih a materiál, můžete si dovolit téměř jakoukoli barvu. Stylistka Míšu oblékla do růžových kalhot, které doplnila sněhově bílým topem a výrazným náhrdelníkem. Výsledek? Čtenářka se do této varianty zamilovala.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Marks & Spencer, 999 Kč), top (Lindex, 499 Kč), boty (Baťa, 2499 Kč), náhrdelník (Topshop, 799 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Výrazné náhrdelníky jsou už několik sezon v kurzu. Který si pořídíte vy?Foto: archiv firem

Kouzlo asymetrie

A tohle jsou další šaty, ve kterých se budete cítit příjemně i s kily navíc. Asymetrický střih je vždy plusem, stejně jako lehký materiál a mírné nabírání v pase, které zakryje bříško. Šaty můžete opět využít různě, samy o sobě dokážou zazářit na společenské akci, nosit se ale dají také se světlou džínovou bundou na ven. Míša si vzhledem ke svému věku může dovolit i vtipný doplněk – čepici s oušky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Lindex, 300 Kč), čepice (Gate, 198 Kč), bunda (Van Graaf, 999 Kč), boty (Baťa, 2199 Kč), psaníčko (Van Graaf, 2199 Kč), náhrdelník (Lindex, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Teplákové kalhoty

Pro čtenářku jsme si připravili i ležérní variantu s kalhotami, které svým provedením připomínají tepláky. „Obdobné kousky je vždy dobré vyzdvihnout pomocí podpatků, využít můžete i vrstvení. Přes pomalovaný top nechte přehozenou rozepnutou košili a nezapomeňte povytáhnout rukávy,“ doporučuje stylistka.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Esprit, 1699 Kč), boty (Reserved, 799 Kč), top (F&F, 469 Kč), košile (Reserved, 699 Kč), náušnice (Topshop, 399 Kč), psaníčko (Orsay, 429 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Nepřehlédnutelné potisky

Poslední tip je večírkový a dokazuje, že ani dámy s oblými křivkami se nemusí vyhýbat potiskům: „Ty někdy fungují lépe než jednobarevné varianty, leccos se v nich totiž ztratí. Art potisky budou navíc v módě i na podzim. Tabu nejsou ani šaty s pouzdrovým střihem, důležitá je ovšem volba vhodného stahovacího prádla, které postavu usměrní,“ říká stylistka.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (F&F, 649 Kč), boty (Topshop, 2299 Kč), kabelka (Aldo, 1299 Kč), hodinky (Reserved, 599 Kč), náušnice (F&F, 79 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete si i vy nechat poradit s šatníkem a stát se hvězdou našeho módního článku? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám