Hlavní obsah

Módní vychytávky pro malé ženy. Jak maskují tento nedostatek celebrity?

Foto: Profimedia

Herečka Rooney Mara měří 160 cm, ale působí výrazně vyššíFoto: Profimedia

Reklama

Pokud celý život ohledně své výšky slýcháte poznámky, že „co je malé, to je hezké“, ale rády byste opticky o pár centimetrů vyrostly, tenhle článek je pro vás šitý přímo na míru.

Článek

Celebrit menšího vzrůstu, tedy okolo 160 centimetrů, je mnohem víc, než si dokážete představit. Když je vidíte na plátně kin, obrazovkách či časopisových a webových stránkách, dělají na vás mnohem vyšší dojem. Je to většinou proto, že se dokážou velmi chytře obléknout.

Co vyřadit

Na drobných ženách vypadá spousta módních trendů opravdu skvěle, včetně dlouhých šatů. Pak jsou tu ale záludnosti, které je opticky zkracují, a ty je pak zbytečné ve svém šatníku držet. Patří mezi ně velké kabelky, vedle kterých vypadáte ještě menší než ve skutečnosti, dlouhé topy, co vyniknou na delším trupu, kabáty a saka v pánském a oversized stylu, ultra široké kalhoty, kozačky do půli lýtek a overaly s velkým potiskem. Co tedy na sebe?

Vše s vysokým pasem

Teď už víte, proč hollywoodské celebrity tolik sází na tento trend. Je to proto, že opticky prodlouží siluetu i nohy. Navíc výsledek působí elegantně a upraveně, není divu, že sukně i kalhoty s vysokým pasem doporučují stylisté nosit Kim Kardashian, která vyrostla do výšky 159 centimetrů. Nezapomeňte ale, že pouzdrové sukně jsou nemyslitelné bez vysokých podpatků!

Foto: Profimedia

Kim Kardashian spojila dva trendy, co jí sluší: kombinaci výrazných barev a sukni s vysokým pasemFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sukně, Zoot, 969 Kč, denimová sukně, Topshop, 950 KčFoto: archiv firem

Ukažte nohy

Pokud se cítíte na to tyto partie těla ukazovat, vzhůru do toho. V případě, že vrchní část těla bude pokrývat více látky, v tom není nic vulgárního, naopak. Mini sukně opět vizuálně přidají kýžené centimetry, což ví spolehlivě Megan Fox.

Foto: Profimedia

Kdo by si pomyslel, že Megan Fox je takový „prcek“? Z filmových pláten byste hádali, že měří určitě víc než 163 centimetrůFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): mini sukně střižená do „A“, H&M, 399 Kč, mini sukně s mašlí, Bershka, 549 KčFoto: archiv firem

Dlouhé šaty s výstřihem do „V“

Ani jako „malenka“ se nemusíte vzdávat rób až po kotníky, zvláště pak pokud vás čeká společenská událost, kde to dress-code přímo přikazuje. Slavné ženy, které zkrátka nejsou žirafy, si v takové situaci poradí tím, že zvolí šaty s dlouhým výstřihem do „V“, což jim umožní vypadat vyšší.

Foto: Profimedia

Trik s výstřihem do „V“ často používá Eva Longoria, která vyrostla jen 157 cmFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): stříbrné šaty, Mango, 2999 Kč, černé šaty, H&M, 1299 KčFoto: archiv firem

Tón v tónu

Další trik pro nevysoké dámy, který bude bavit především módní milovnice. Nosit oblečení tón v tónu je stále velký trend, ale věděly jste, že díky němu budete vypadat nejen uhlazeně, ale také urostle?

Foto: Profimedia

Své módní volby pečlivě promýšlí i mexická kráska Salma Hayek, protože je vysoká jen 157 centimetrůFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): svetr, Bershka, 449 Kč, kalhoty se zlatými knoflíky, Mango, 1299 KčFoto: archiv firem

Funkční rozparek

Takový prvek na šatech nebo sukni je verzí chytré horákyně, pokud nechcete sáhnout vysloveně po minisukni. Odhalí nohy, opticky prodlouží, ale zároveň se jedná o sofistikovanou záležitost, která prospěje koktejlkám i sukním na denní nošení.

Foto: Profimedia

Herečka Rooney Mara se sice věnovala modelingu, ale modelkovské výšky nikdy nedosáhlaFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): večerní šaty s výstřihem do „V“ a rozparkem, Mango, 1299 Kč, denní šaty s postranními rozparky, H&M, 899 KčFoto: archiv firem

Kabáty ve střihu do „A“

Jak už bylo řečeno, trendy kabáty v pánském a oversize stylu nejsou nic pro vás, pokud nedosahujete alespoň středního vzrůstu. Zkuste to ale jako módní novinářka a ikona street stylových fotografů Miroslava Duma, která využívá svrchníků s velmi lichotivou siluetou ve tvaru písmene „A“. Tenhle trik funguje i na šaty a sukně.

Foto: Profimedia

Půvabná Miroslava Duma si ze svých 155 centimetrů hlavu neděláFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kabát ve vojenském stylu, Tamsin, 3170 Kč, s potiskem, Pinko, prodává Bibloo, 6049 KčFoto: archiv firem

Potisk je váš přítel

Možná jste slyšely, že se máte vyhnout horizontálním pruhům a příliš výrazným potiskům, které mohou vaší výšce opticky ublížit. Pravda je taková, že vzory na šatech či topech samozřejmě nosit můžete, naopak je dobře, když rozbíjí jeden barevný monolit. Ideální je pro vás černo-bílá kombinace či drobnější motivy s vertikální vsadkou.

Foto: Profimedia

Reese Witherspoon se při své výšce 156 cm obléká opravdu mistrněFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): černobílé šaty, Zoot, 1449 Kč, s potiskem a vertikální vsadkou, Lindex, 999 KčFoto: archiv firem

Pomohly vám zmíněné rady? Napište nám!

Reklama

Načítám