Hlavní obsah
3,2
(10)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tentokrát jsme si připravili tip pro milovníky čokoládových pamlsků. Upečte si s námi čokoládové pusinky, rozhodně s nimi zabodujete.

35 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 2 ks bílku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 150 g cukru moučka
  • 4 lžíce hořké čokolády
  • 2 lžíce lískových oříšků
Článek

Postup

01.

Vaječné bílky vyšlehejte s citronovou šťávou a postupně přidávejte moučkový cukr, až vznikne hladký, lesklý, a hlavně tuhý sníh, trvá to asi 10 minut.

02.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a přidejte ji do mísy ke sněhu a zlehka promíchejte, aby vzniklo mramorování.

03.

Směs opatrně naplňte do cukrářské zdobičky a na plech vystlaný pečicím papírem dělejte pusinky. Ty pak posypejte jemně nasekanými oříšky a dejte na 1 hodinu péct do trouby vyhřáté na 120 stupňů Celsia.

04.

Po skončení pečení, respektive vlastně sušení, pootevřete dveře trouby (ale jen pootevřete, jinak vám pusinky spadnou) a nechte je v ní vychladnout.

Nemáte doma vejce? Vyzkoušejte sněhové pusinky bez bílků.

Reklama

Související témata:

Načítám