Hlavní obsah

Mrazivá zpověď matky: Mít děti byl můj největší omyl

Foto: dailymail.co.uk

Britka Isabella má dvě děti. Mateřskou láskou ale nikdy neoplývala... Porodila je jen kvůli manželovi TonymuFoto: dailymail.co.uk

Reklama

Jakmile porodíte dítě, ochromí vás mateřská láska. Od té chvíle dýcháte jen pro ně. Isabella Dutton to nikdy nezažila. Matka dvou dětí veřejně přiznává, že děti byly její největší životní omyl!

Článek

Dnes má Britka Isabella Dutton (57) dospělého syna a dceru. A v deníku Daily Mail zveřejnila mrazivou zpověď, v níž bez obalu přiznává, že děti byly její velkou životní chybou, které dodnes lituje. Přesto se nepokládá za špatnou matku, svým dětem prý dala vše, co mohla.

Přemohla se

Dnes je to více než sedmatřicet let, co je Isabella vdaná za Tonyho (62). Právě kvůli němu se rozhodla mít děti, i když je nikdy nechtěla. „Tony je má první a také jediná láska. Otázka dětí ale byla vždy tím, na čem jsme se nemohli shodnout. On chtěl čtyři, já žádné,“ vypráví Isabella.

Foto: dailymail.co.uk

Se synem StuartemFoto: dailymail.co.uk

Z lásky k Tonymu se ale po pár letech manželství rozhodla splnit mu jeho přání. „Milovala jsem ho a přišlo mi nefér připravit ho o to, po čem toužil nejvíc, tedy o děti,“ vysvětluje Isabella. A tak v květnu 1979 přivedla na svět syna Stuarta.

Foto: dailymail.co.uk

Isabella přiznala, že se Stuart a Jo raději neměli naroditFoto: dailymail.co.uk

Necítila nic

Když se chlapeček narodil, Isabella necítila vůbec nic. „Když mu bylo pět dní, spal v kolébce a já hleděla na jeho kulatou tvářičku. Byla jsem si naprosto jistá, že k němu necítím žádné pouto a už se to nezmění. A nešlo o žádnou poporodní depresi nebo únavu, odjakživa jsem představu mateřství nenáviděla a porod na tom nic nezměnil,“ říká Isabella, které tehdy bylo dvaadvacet let.

Foto: dailymail.co.uk

Děti nikdy nestrádaly...Foto: dailymail.co.uk

Přesto dělala vše pro to, aby syn nestrádal. Veškerou svoji energii investovala do péče o něj, mateřství pojala jako svou práci, která ji sice nenaplňuje štěstím, ale je potřeba dělat ji zodpovědně a co nejlépe. Stejné to bylo i o dva roky později, když přivedla na svět holčičku Jo. „Všichni se ptají, proč jsem si pořídila druhé dítě. Za prvé jsem to slíbila Tonymu a za druhé mi přišlo sobecké nedopřát Stuartovi sourozence,“ vysvětluje Isabella.

Výměna rolí

To, čeho nebyla schopna ona, zvládal Tony. Za ním děti utíkaly pro útěchu, když si rozbily koleno, on je miloval až k zbláznění. „Já je samozřejmě měla ráda, přála jsem si, aby se měly co nejlépe, ale stále jsem se nedokázala zbavit pocitu, že bez nich by mi bylo lépe. Nesnášela jsem, jak mě stále potřebovaly, jak paraziti, co ode mě pořád brali, a já za to nedostávala nic na oplátku,“ popisuje Isabella.

Foto: dailymail.co.uk

Vzpomínka na rodinné Vánoce v roce 1981Foto: dailymail.co.uk

Přiznává, že byly okamžiky, kdy nedostatek mateřské lásky děsil i ji. „Když byly Stuartovi tři měsíce, šla jsem nakoupit. Nechala jsem ho před obchodem v kočárku, ke kterému jsem přivázala i našeho psa. V klidu jsem nakoupila chleba a koláče. Doma jsem si uvařila čaj a začala jíst koláček, když jsem si uvědomila, že je něco špatně. První, co mě napadlo, bylo, že přede mnou nesedí náš žebrající pes. Nevzpomněla jsem si na Stuarta, ale na našeho psa,“ vypráví Isabella.

Jsem dobrá matka

I přes absenci mateřské lásky je ale Isabella přesvědčena, že roli matky zvládla. „I moje děti by vám řekly, že se vždy cítily bezpečně a nic jim nechybělo. Prostě akceptovaly, že je mám ráda, ale nešílím z nich. Zároveň vědí, že bych pro ně udělala cokoli,“ říká Isabella. Důkazem je podle ní i to, jak pečuje o svou dnes jednatřicetiletou dceru Jo. „Před osmi lety jí diagnostikovali roztroušenou sklerózu, je upoutaná na lůžko, žije s námi a já o ni denně pečuji. Ví, že kdyby to šlo, vzala bych její nemoc na sebe. Ale stále trvám na tom, že život bez dětí by byl jednodušší, šťastnější a pořídit si je byla chyba,“ zakončuje Isabella.

Rozumíte Isabelle, nebo je to pro vás chladnokrevná a bezcitná žena?

Reklama

Načítám