Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jestli vás k hojné konzumaci mrkve ještě nepřesvědčil vysoký obsah vitaminů, minerálů a vlákniny, tyto placičky by to mohly zvládnout.

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na placičky
  • 310 g cizrny
  • 4 mrkve
  • 1 kedlubna
  • sůl
  • 1 červená cibule
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/4 lžičky chilli
  • 2 hrsti koriandru
  • 1/2 hrnku mouky
  • olej
K podávání
  • řecký jogurt
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
Článek

Postup

01.

Mrkev a kedlubnu oloupejte, nastrouhejte, osolte a nechte v cedníku 10 minut okapat.

02.

Mezitím rozmixujte scezenou cizrnu a smíchejte ji s na jemno pokrájenou cibulkou, vajíčky, prolisovaným česnekem, římským kmínem, chilli, nasekaným koriandrem a moukou. Ze zeleniny vymačkejte přebytečnou tekutinu a přimíchejte k těstíčku. Podle chuti ho osolte, opepřete a jestli máte čas, nechte těsto klidně hodinku odstát, aby pak placičky lépe držely.

03.

Na rozpáleném oleji smažte malé placičky, které podávejte s jogurtem, ochuceným prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a solí.

TIP: Jestli si hlídáte linii, placičky upečte v troubě! Pečicí papír pomažte trochou oleje a pečte je při 180 °C dozlatova.

Pokud stále váháte, přečtěte si 5 opravdu dobrých důvodů, proč jíst mrkev.

Reklama

Související témata: