Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jestli vás k hojné konzumaci mrkve ještě nepřesvědčil vysoký obsah vitaminů, minerálů a vlákniny, tyto placičky by to mohly zvládnout.

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Placičky
  • 310 g cizrny
  • 4 ks mrkve
  • 1 ks kedlubny
  • 1 lžička soli
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1/4 lžičky chilli
  • 2 hrsti čerstvého koriandru
  • 1/2 hrnku mouky
Na smažení
  • 1 dl oleje
K podávání
  • 1 kelímek řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 trochu soli
Článek

Postup

01.

Mrkev a kedlubnu oloupejte, nastrouhejte, osolte a nechte v cedníku 10 minut okapat.

02.

Mezitím rozmixujte scezenou cizrnu a smíchejte ji s na jemno pokrájenou cibulkou, vajíčky, prolisovaným česnekem, římským kmínem, chilli, nasekaným koriandrem a moukou. Ze zeleniny vymačkejte přebytečnou tekutinu a přimíchejte k těstíčku. Podle chuti ho osolte, opepřete a jestli máte čas, nechte těsto klidně hodinku odstát, aby pak placičky lépe držely.

03.

Na rozpáleném oleji smažte malé placičky, které podávejte s jogurtem, ochuceným prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a solí.

Tip

Jestli si hlídáte linii, placičky upečte v troubě! Pečicí papír pomažte trochou oleje a pečte je při 180 °C dozlatova.

Pokud stále váháte, přečtěte si 5 opravdu dobrých důvodů, proč jíst mrkev.

Reklama

Související témata:

Načítám