Článek
Postup:
01.
Nakrájejte lilky na centimetrové plátky a nasolte je. Nechte odpočívat a vypotit 60 minut.
02.
Z másla a mouky udělejte zásmažku, zalijte ji studeným mlékem a rozmíchejte všechny hrudky. Provařte a bešamel osolte, opepřete a ochuťte muškátovým oříškem. Vmíchejte sýr a nechte trochu vychladnout. Potom vmíchejte žloutky.
DALŠÍ INSPIRACE Z DOVOLENÉ
03.
Osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na přepuštěném másle nebo na oleji. Přidejte jehněčí nebo i jiné maso, orestujte a míchejte. Přilijte protlak a opět orestujte, pak přidejte vino a drcená rajčata, skořici a osolte, opepřete. Provařte asi 20-30 minut. Nakonec přidejte ještě oregano a petržel.
04.
Opláchněte z lilků zbylou sůl a osušte je. Takto připravené plátky opečte z obou stran v pánvi na oleji.
05.
Brambory nakrájejte na 1 cm silné plátky a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Slijte a nechte okapat.
06.
Vymaštěný pekáč vysypejte strouhankou. Vyložte dno lilkem, na něj dejte vrstvu masa a navrch brambory. Pokračujte ve vrstvení a končete lilkem.
07.
Zalijte bešamelem a dejte zapéct do trouby na 180 C. Pečte asi 45-60 minut dozlatova.
Zaujalo vás toto jídlo, ale přesto byste se chtěli raději nejdřív podívat pod ruce kuchaři? Tak si nalaďte video s celým postupem na Atlasu chutí Stream.cz.