Hlavní obsah

Muži a dámské oblečení: Znají velikost svých partnerek?

Foto: Thinkstock

Muž, který zná konfekční velikost své partnerky, se rovná zázrakuFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ví váš partner, jaká je vaše konfekční velikost, jaké máte číslo bot nebo jakou velikost podprsenky nosíte? Gratulujeme! Pravděpodobně patří k velkým výjimkám. Většina mužů o tom nemá ani páru!

Článek

Nedávný průzkum, o němž informuje britský deník Daily Mail, zjistil, že pánové toho o svých drahých polovičkách příliš mnoho nevědí. A nejde jen o jejich míry či velikosti oblečení.

Míry pánové neovládají

Průzkum přišel na to, že celých 46 procent dotazovaných mužů nemá příliš dobrou představu o mírách své partnerky. Například velikost podprsenky dokázalo odhadnout pouhých 28 procent z nich. A jaké číslo bot jejich „popelka“ nosí? To věděly dvě třetiny pánů.

Kupodivu ani v oblasti kosmetiky na tom pánové nebyli o mnoho lépe. Přestože třeba parfém bývá tradičně oblíbeným typem dárku, kterým muži své ženy obdarovávají, tři z deseti dotázaných neměli ponětí, jakou značku vůně jejich partnerka preferuje.

Foto: Thinkstock

Kupuje vám přítel oblečení, nebo dokonce spodní prádlo? Hýčkejte si ho, dalšího takového už možná nepotkáteFoto: Thinkstock

A co zbytek?

Říkáte si, že tohle by se mužům dalo odpustit? Že prostě nákupy nepatří k jejich silným stránkám a je třeba to tolerovat? Koneckonců tak zní i obhajoba pánů. Celých 73 procent z nich řeklo, že informace o velikosti obuvi či oblečení nejsou pro vztah důležité. A 92 procent dokonce uvedlo, že zásadní je, že jasně vědí, co činí jejich partnerku šťastnou.

Svým způsobem je to samozřejmě pravda, pro vztah opravdu není až tak důležité, aby váš muž přesně věděl, jaký je obvod vašich boků. Bohužel řada mužů má „vědomostní“ mezery i v jiných, výrazně zásadnějších oblastech. Například dvanáct procent nedokázalo říct, jaké je oblíbené jídlo jejich lásky. A více než jeden z deseti neměl ani ponětí, jakou muziku má jejich manželka či přítelkyně ráda, jaká je její oblíbená kapela či hudební interpret. Pět procent mužů si nedokázalo vzpomenout, kdy slaví společné výročí. Alespoň, že se celých 99 procent dotazovaných pánů nemělo problém s datem narozenin své ženy.

A co na to čeští muži?

Jak jsou na tom čeští pánové? Znají velikost svých partnerek a nebojí se koupit jim třeba něco hezkého na sebe? Zeptali jsme se jich!

Adam (38): „Své ženě jsem dvakrát po sobě k Vánocům koupil vážně hezkou noční košilku. Dvakrát jsem se netrefil do velikosti, jednou byla malá, podruhé velká. Připadal jsem si jak idiot, i když ona se na můj účet dobře bavila. Od té doby kupuji zásadně šperky, kabelky či kosmetiku, tam jsem si jistý v kramflecích.“

Foto: Thinkstock

Muže na nákupy moc neužije, obzvlášť pokud jde o oblečeníFoto: Thinkstock

Jiří (39): „Oblečení, spodní prádlo ani jakékoli doplňky, jako jsou třeba kabelky či boty, své ženě nekupuji. Velikost bych jistě odhadl, mám ji za ty roky v oku. Ale absolutně se neorientuju v tom, co je, či není módní. Když ukážu na jedny černé boty, moje žena protočí panenky, že jako větší hrůzu v životě neviděla. Vzápětí nad skoro stejnými černými botami slintá nadšením. Tak tohle jde opravdu mimo mě a nehodlám to riskovat.“

Libor (33): „Mám štěstí, že moje partnerka je naprosto standardní a krásně průměrná. Má konfekční velikost 38 nebo M, boty též číslo 38 a podprsenku nádherných 75C. Takže já se vůbec nebojím kupovat jí jakékoli oblečení, spodní prádlo nebo boty, a dokonce si troufám říct, že jsem v tom dost dobrý.“

Filip (31): „Jsem typický chlap, nebojím se pavouků, umím naštípat dříví, rozdělat oheň, vyměnit pneumatiku, ale do obchodu se spodním prádlem mě nikdo nedostane. Nakupovat oblečení neumím a nestydím se za to. Já vím, že je moje žena krásná a sexy, a je mi jedno, jakou má velikost.“

A co váš muž? Umí vám koupit oblečení či spodní prádlo?

Reklama

Načítám