Hlavní obsah

Muži a jejich hlasitý projev při sexu: Co o nich vypovídají jejich vzdechy?

Foto: Profimedia

Zcela tiché milování nebývá moc zábavnéFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Typ osobnosti, pocity, emoce. To všechno se dá vyčíst z toho, jak partner vzdychá při milování? No ano. Ihned poznáte, s čím má problém a co odvádí jeho pozornost. Unesete pravdu?

Článek

Ticho při sexu? Může být, ale přece jen, s tím vším vzdycháním a verbálními projevy je milování tak nějak o dost lepší. Odborníci se shodují, že pořádné zařvání je pro psychiku, uvolnění i atmosféru pořádná vzpruha.

Třeba taková britská koučka a sexpertka Linda Sonntag vzdychání doporučuje všemi deseti, neboť podle jejích zjištění muži a ženy hrozně rádi slyší, jak se vlastní milenci verbálně odvazují. A hlavně, sténání a povzdech je přirozený, signalizuje nával emocí, a především má hlubší význam – hlubší než pouhá slova.

Zajímá vás, co ve skutečnosti znamená partnerův hlasový projev? Tady je překladač americké sexuoložky, psycholožky, socioložky a autorky devíti skvělých knih Yvonne K. Fulbright.

„Ne, ne, ne, ááááách“

„Muži dělají hluk, když svírají svaly, zadržují dech a snaží se oddálit orgasmus,“ popisuje odbornice na svém blogu s tím, že tento způsob vzdychání poukazuje na soustředěnost a intenzivnost prožitku. Muž se brání, také má strach, že vy přijdete o svoji spokojenost, protože on může být hotový příliš brzy. Rovněž se může jednat o introverta, který má potíže s uvolněním.

„Pomozte mu, aby znovu získal kontrolu nad situací, zpomalte rychlost, nebo dokonce přestaňte dělat všechno, čím se zabýváte, a to po dobu několika minut,“ doporučuje sexuoložka.

Foto: Profimedia

Snad každého vzrušuje, když dává partner najevo nadšeníFoto: Profimedia

Těžký dech, dušnost či nenápadnost

Podle všeho muži, kteří jsou při sexu potichu, byli vychováváni tak, aby své emoce drželi na uzdě. Pro ně je ovládání základní přirozeností, což někdy může být problém. Vy si myslíte, že sex s vámi se mu nelíbí, on to vidí jinak, neumí se projevit, má dojem, že by se sám před sebou shodil. Co s tím?

Jako pár před sebou máte dlouhou cestu. Ta vede přes nauku o slovním vyjadřování. Chce to trénink, trénink a zase jenom trénink. Pak budou obě strany uspokojené.

Začněte tím, že naučíte milence odpovídat „ano“ a „ne“. Ptejte se, jestli se mu líbí šeptání do ucha, hlazení po páteři, orální sex… Pravděpodobně hned poté, co odpoví očekávané „ano“, trochu zasténá (uleví se mu). Pak vyslovte své přání: „Chci slyšet, co to s tebou dělá, když tě líbám. Projev se trochu, klidně zahluč.“

Pokud to nezabere, vsaďte na tip koučky a sexpertky Lindy Sonntag. „Povězte partnerovi, co je vám příjemné a jak je to báječný pocit, když to doopravdy dělá. Jeho vášeň to podnítí o to víc,“ doporučuje v jedné ze svých příruček s tím, že jakmile se muž dostatečně vzruší, je pro ně snazší trochu si zasténat…

Foto: Profimedia

Zkuste přimět partnera aspoň k nějakým projevům vášně. Víme, že je to běh na dlouhou trať, ale výsledek stojí za toFoto: Profimedia

Přehnané vzdychání, dramatizace

Buď pořád mluví, a u toho se snaží přidávat každé situaci na důrazu, jako kdyby ho někdo natáčel na video, nebo vám připadá uzavřený ve svém vlastním „vzdychacím světě“, kde platí pouze jeho pravidla. „Ech, uch, ááách, hmmmm, jo.“

Tihle muži věří, že jsou za každých okolností sexy a někdy se uměle s pomocí slov či přehnaného dýchání snaží propojit tělo, mysl i city. Ruší vás to? To se dá pochopit, když se ten váš chová jako v Národním divadle.

„Chcete-li ho trochu opravit, musíte jemně. Líbejte ho na ústa. Tím ho umlčíte. Taky mu můžete říct, že všechno, co s vámi dělá, se vám líbí, ale bohužel, vy máte problémy s dosažením orgasmu, pokud se na něj dostatečně nemůžete soustředit,“ dodává Yvonne K. Fulbright s upozorněním, že žádost o trochu klidu by měla zabrat, i když… Tenhle milenec je spíš zahleděný jen sám do sebe.

A jak vzdychá váš partner? Umí se vůbec projevit?

Reklama

Související témata:

Načítám