Hlavní obsah

Mykóza vám intimní chvilky nepokazí!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenechte si partnerský vztah narušit nepříjemnou mykózou, která vás může postihnout téměř kdekoli. Právě s příchodem teplého počasí se tato komplikace stává velmi palčivým partnerským problémem.

Článek

Snad každá žena ví, že dobrý a pravidelný sex je jedním z nejdůležitějších faktorů spokojeného partnerského života. Co ovšem podniknout v situaci, když vás napadne nepříjemná mykóza?

O co se jedná?

Mykóza, kandidóza či kvasinková infekce se projevuje svěděním a palčivou bolestí při močení nebo při pohlavním styku. Tyto nepříjemné pocity téměř vždy doprovází bělavý výtok z pochvy, který připomíná tvaroh či mouku s vodou.

Jak vzniká?

Vaginální mykózy vznikají nejen nošením mokrých plavek, těsných kalhot a punčocháčů, ale také opakovaným užíváním antibiotik nebo příliš častým střídáním sexuálních partnerů. Ne zřídka se tento problém stává i v situaci, že partnera máte stále stejného.

Čím je způsobená a koho postihuje?

Tuto zdravotní komplikaci postihující ženskou populaci bez rozdílu věku způsobují kvasinky rodu Candida albicans, které jsou běžně v ženském pohlavním ústrojí. Při narušení rovnováhy poševní mikroflóry se kvasinky přemnoží a vyvolají zánět sliznice.

Intime, jemná mycí emulze s konopným olejem a grepovými semínky pomáhá vyrovnávat přirozené pH intimních partií

Raději vsaďte na prevenci

Intimní partie mají sice svou přirozenou obranyschopnost, ale v případě nevhodné péče stačí málo k jejímu narušení a bakterie mohou začít dělat neplechu.

Jestliže se zvýší tělesná vlhkost, dojde v intimních partiích k zapaření, což vytváří příznivé prostředí pro přemnožení kvasinek. Zvýšenou pozornost proto zaměřte na vhodnou intimní hygienu, díky které můžete předejít vzniku tohoto problému.

Ideální je vyhnout se používání parfemovaných mýdel a sprchových gelů určených k intimní hygieně. Je dokázáno, že právě tyto přípravky výrazně zvyšují riziko zánětů a pohlavně přenosných chorob. Přípravky určené pouze k vnějšímu použití narušují citlivé pH intimních partií a zbavují je ochranné vrstvy.

Výběr vhodného pomocníka se vyplácí

Mnoha ženám se skvěle osvědčila mycí emulze Intime s kyselinou mléčnou, speciálně vyvinutá pro ošetřování a mytí intimních partií.

Přírodní receptura, ve které figuruje zvláčňující konopný olej, grepová semínka, tymián a mateřídouška, nenarušuje přirozené prostředí sliznic, má mírně kyselé pH a při dlouhodobé péči upravuje celkový stav sliznice. Zároveň omezuje nepříjemné pocity svědění a pálení a přispívá k odolnosti proti zánětům a mykózám.

Intime je bez parfémů a barviv a také proto je vhodná pro každodenní hygienu i během těhotenství.

Intime získala díky svému složení značku CPK – Certifikovaná přírodní kosmetika.

POZOR AKCE!Zakupte nyní Intime mycí emulzi na www.cannaderm.cz, zadejte unikátní kód PZIN28 a získejte poštovné zcela zdarma.

Související témata:

Načítám