Hlavní obsah

Na co zeď? V pražském bytě raději pracovali se sklem!

Foto: archiv firmy de.fakto, Iveta Kopicová (9x)

Byt, v němž využili skleněných polopříček, vypadá vzdušně a efektněFoto: archiv firmy de.fakto, Iveta Kopicová (9x)

Reklama

Podívejte se, co s bytem v novostavbě dokáže udělat nápaditost architekta. Majitelé bytu svěřili výbavu a zařízení odborníkovi, který má osobitý vkus i rukopis. A tady je výsledek.

Článek

Když se majitelé, mladá rodina s očekávaným potomkem rozhodli pořídit si byt v novostavbě v Praze, chtěli praktické, elegantní a jednoduché řešení pro dva dospělé a jedno dítě.

Oba mají rádi čistou moderní architekturu, o zařízení bytu tedy požádali Martina Sladkého, architekta s výrazným rukopisem ze společnosti de.fakto. To se jim bohatě vyplatilo – mají originální byt na míru svým potřebám.

Nádherná terasa obklopuje byt

Třípokojový byt, v podstatě 3 + kk, o rozloze 83 m2 s terasou je prostě okouzlující: je v něm sladěnost, hravost s prostorem a nápaditost vybavení. Dokonale namíchaný koktejl, jehož hlavní ingrediencí je dobrý nápad a kvalita. Centrem domácnosti je obývací pokoj s kuchyní, kromě něj jsou zde dvě místnosti – jedna slouží jako ložnice, druhá jako pracovna a příležitostný pokoj pro hosty. Později z ní bude dětský pokoj. Kolem bytu je ze všech stran rozměrná terasa s výhledem na Prahu, která je zejména v létě nemalým bonusem.

Foto: Archiv firmy

Kuchyňská linka byla vyrobena na míru z bílé lakované MDF. Její součástí je díl, přecházející do barového pultu. Nad částí linky jsou úložné prostory. Stěnu zdobí obklad a zvýrazňuje ji LED podsvíceníFoto: Archiv firmy

Skleněná stěna – kdo ji má?

Architekt Sladký dal důraz na maximální využití prostoru s minimem prvků a co nejjednodušší dispozicí. Navrhl zajímavé řešení, jehož základem je lehkost a elegance. Skleněná stěna, oddělující jídelní část místnosti od společenské, hezky koresponduje s nábytkem i celkovým stylem interiéru: jakoby nehmotnými plastovými jídelními i barovými židlemi, bílou linkou, dekorovanými stěnami a elegantní sedací soupravou ze studia de.fakto. Skleněné stěny jsou pro Martina Sladkého a jeho interiéry charakteristické.

Foto: Archiv firmy

Na podlaze i na stěně je obklad dřevěnou bělenou dubovou dýhouFoto: Archiv firmy

Decentní ladění lze oživit

„V ložnici jsme zvolili kombinaci bílé a béžově lakované MDF a dřevěného obkladu, stejného jako je na podlaze,“ popisuje Martin Sladký. Minimalistický styl oživují obklady stěny v designu podlahy a originální tapety připomínající benátský štuk.

Místnosti lze případně doplnit barevně výraznějšími doplňky, pokud by se majitelům decentní ladění omrzelo. V podobném duchu je zařízena i ložnice, pracovna a také vstupní hala, která je plná zrcadel a skleněných stěn. Důležitou roli v celém bytě hrají svítidla.

Foto: Archiv firmy

Ložnice je krásná, postel byla vyrobena na míru. Čelní stěnu zdobí obklad ze stejné dřevěné podlahoviny. Podlaha tak plynule přechází i na stěnu za postelíFoto: Archiv firmy

Šatní skříně na míru

V bytě není mnoho nábytku typu skříní a komod, pro ukládání věcí slouží vestavěné prvky, jako jsou všechny šatní skříně, prostor pod postelí, za WC a v nice nad umývadlem v koupelně. Zato je v něm spousta příjemného volného prostoru, kvalitního, na míru zhotoveného nábytku a zajímavých a originálních kousků. Manželé jsou s výsledkem spokojeni, v bytě se jim líbí.

Foto: Archiv firmy

Koupelna je původní, na ní architekti stopu nezanechaliFoto: Archiv firmy

Co na tento byt říkáte vy?

Reklama

Načítám