Hlavní obsah

Na hory do Rakouska? Máme tipy, kam vyrazit!

Foto: thinkstock

Občas se vyplatí trošku připlatit a užít si mnohonásobně!Foto: thinkstock

Reklama

Také nesnášíte přecpané sjezdovky a čekání na vlek? Vyrazte na lyže do Rakouska, tam fronty nehrozí. Víme, kam se vypravit s malými dětmi, s náročným sportovcem nebo s milovníkem pohodlí!

Článek

„Rakousko má velkou výhodu: je blízko. Má také největší hustotu hotelů a penzionů na světě. Doprava funguje bezchybně, cítíte se tu bezpečně a jako doma – pohostinnost místních je upřímná,“ ujišťuje Natascha Kames, zástupkyně skupiny Best Wellness Hotel Austria.

Katschberg: pro rodiny s dětmi

V nejjižnějším cípu Salcburska najdete destinaci, jako stvořenou pro rodinnou zimní dovolenou. Síť sjezdovek tvoří hlavně lehké až středně těžké tratě. Především na vrcholku Passhöhe (1641m) si užijete množství modrých, ideálních pro začátečníky a pro děti. Dva lyžařské areály, Tschaneck a Aineck, jsou vzájemně propojené mostem, který buď přejedete na lyžích, anebo využijete lyžařský dopravník. Velkým lákadlem pro děti je Katschi’s Kinderwelt – zábavný skipark s mini-jetem a pohádkovými postavičkami. Malí i velcí se vyřádí i při snowtubingu, na bruslích nebo na sáňkách.

Ceny za 6denní skipas: dospělí 209 €, děti 105 € (v hlavní sezoně).

Foto: archiv Nataschy Kames

Upravená sjezdovka dětem nestačí. Musí se jim nabídnout zábava a pestrý terén s pohádkovými průvodciFoto: archiv Nataschy Kames

Turracher Höhe: pro požitkáře

Středisko na rozhraní Korutan a Štýrska obklopuje zamrzající jezero – po jeho ledové ploše převáží lyžaře mezi protilehlými svahy jezerní taxík. A v areálu na ně čekají neobvyklé služby: V nástupní stanici páteřní šestisedačky Kornock je lyžařům dispozici „obývací pokoj“, kde se můžou ohřát, posedět na měkkém kanapi, občerstvit se jablíčkem nebo čajem či si nechat namasírovat v masážním křesle záda. Na horním konci vyhřívané lanovky čekají lehátka k lenošení a kochání výhledem. Nahoře můžete narazit i na pojízdný bar!

Ceny za 6denní skipas: dospělí 199 €, mládež (15–18let) 160 €, děti (6–14 let) 100 € (v hlavní sezoně).

Foto: turracherhoehe.at

Když je krásně, není třeba spěchat dolů. Zvlášť když u lanovky čekají připravená lehátkaFoto: turracherhoehe.at

Zell am See: pro lyžaře, kteří neznají strach

Skutečně adrenalinové zážitky čekají na zkušené sjezdaře na nové sjezdovce na ledovci Kitzsteinhorn, ve vyšce přes 3 tisíce metrů. Black Mamba – tak se jmenuje sportovní výzva s délkou 1000 metrů, převýšením 250 m a 63procentním sklonem. Pět volných sjezdových tratí a tři snowparky nabídku doplňují. Areál Schmittenhöhe přímo nad střediskem Zell am See letos obohatila další atrakce: nejdelší funslope na světě, tedy neobyčejná sjezdovka, dlouhá 1300 metrů a „opepřená“ tunely a ostrými zatáčkami.

Ceny za 6denní skipas: dospělí 225 €, mládež 168 € (v hlavní sezoně).

Foto: archiv Nataschy Kames

Ve výškách okolo 3000 m si užijí především vynikající lyžařiFoto: archiv Nataschy Kames

Murau-Kreischberg: běžkařský ráj

Více než 250 kilometrů upravených stop – to je sen. Ty nejdelší tratě (45–50 km) vedou nádhernou krajinou přírodního parku Grebenzen. Další příjemná a dobře udržovaná běžecká trasa vede podél řeky Mur, kudy v létě frčí cyklisté. Kdo si potřebuje trochu odpočinout a potěšit oko, může nasednout na historický vláček-úzkokolejku, která vede souběžně s lyžařskou stopou. Kdybyste si chtěli vyzkoušet ještě něco úplně jiného: v období mezi Vánocemi a Velikonocemi se můžete zúčastnit pravidelného romantického výletu volnou krajinou na sněžnicích. A pokud stojíte o opravdu autentický zážitek, najděte si ubytování přímo na některém ze zdejších selských dvorů!

Foto: turracherhoehe.at

Region Murau-Kreischberg nenabízí jen sjezdařské terény, ale i stovky kilometrů upravených běžeckých tras a procházky venkovskou přírodouFoto: turracherhoehe.at

Taky se nám v Rakousku líbí. Za trochu víc peněz o dost víc muziky. Jak jste na tom vy?

Reklama

Související témata:

Načítám