Hlavní obsah

Na krk, místo pásku nebo kolem ucha kabelky. Jak nosit originálně uvázaný šátek

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve své módní sbírce je má kdekdo, většina žen ale jejich potenciál nevyužívá naplno. A to je škoda. Tráví i vaše šátky spoustu času o samotě? Podívejte se, co všechno můžete s tímto trendy doplňkem podniknout.

Článek

Látkovému doplňku se snadno podlehne a dvojnásob to platí v případě, že ho zkrášlují módní potisky, vzory nebo zajímavé kombinace barev. Realita je ale taková, že spousta s nadšením pořízených šátků končí bez povšimnutí v šatníku a ven se dostanou jen svátečně. Přitom jde o trendy kousek, který můžete nosit na spoustu způsobů. Co říkáte, nechcete se přidat k našemu hnutí za četnější využívání šátků?

Trojúhelník s cípem dolů

Jedním z nejpopulárnějších způsobů nošení šátku je vázání do obráceného trojúhelníku. Šátek si nejprve naaranžujte spojením protilehlých cípů, vzniklou nejdelší stranu podle potřeby přeložte a za krkem zavažte na uzel. Do minuty můžete odcházet ven se stylovým doplňkem.

Foto: Profimedia.cz

Šátek svázaný do obráceného trojúhelníku nemusíte nosit jen do výstřihu. Dobře vypadá i na tenkém rolákuFoto: Profimedia.cz

Na Ferdu Mravence

Jednoduchý úvaz miloval už Ferda Mravenec, vy si ale s šátkem dejte o malinko více práce a před samotným zauzlováním ho nejprve složte do obdélníku. Šátek neuvazujte těsně na krk, ale zkuste ho nechat volnější, s cípy směřujícími dolů.

Foto: Profimedia.cz

Nechcete-li působit jako pacientky s angínou, neutahujte šátek příliš ke krku. Volnější styl mu svědčíFoto: Profimedia.cz

Místo pásku

Dostatečně velký šátek vám skvěle poslouží i jako zajímavý pásek. Abyste měly k ruce co nejdelší rozměr, šátek složte do trojúhelníku, poté ho srolujte a provlékněte poutky kalhot nebo džínů.

Máte k dispozici jen kratší variantu, kterou kolem celého pasu neomotáte? Zkuste si ozdobit jen přední část kalhot. Šátek opět složte, provlékněte dvě přední poutka a místo toho, abyste pokračovaly dozadu, jeden cíp šátku provlékněte spodem nazpět a svažte ho s druhým cípem do uzle.

Další variantou je vybrat malý šátek a jednoduše ho zauzlovat kolem kteréhokoli poutka.

Foto: Profimedia.cz

Složený šátek vám může posloužit i jako efektní pásekFoto: Profimedia.cz

Kolem ucha kabelky

Uvázat šátek na ucho kabelky už jste dost možná zkusily. Znáte ale sofistikovanější verzi, kdy ho kolem ucha omotáváte? Pokud ne, máte alespoň plán na příště. Jak na to? Na jedné straně ucha udělejte uzel (konec cípu nechte klidně delší) a pak pomalu omotávejte tak, aby se látka překrývala. Na druhé straně opět skončete uzlem a kouskem visícího cípu.

Foto: Profimedia.cz

Líbí se vám šátky na kabelkách? Zkuste místo jednoduchého uzlu techniku omotání. Jen si na to vezměte menší šátek, se kterým se vám bude lépe pracovat. U většího můžete zkusit vycházet z trojúhelníkuFoto: Profimedia.cz

Na zápěstí

Na zápěstí si nemusíte přicvakávat jen náramky. Perfektním doplňkem na jaro a léto bude i složený šátek menších rozměrů. Vycházet můžete ze složeného a smotaného obdélníku, ale klidně i trojúhelníku, který bude delší. Pokud vlastníte jen příliš velké šátky, pořiďte si k tomuto účelu úzkou variantu, vhodnou na vázání do vlasů.

Foto: Profimedia.cz

Šátek můžete uvázat i kolem zápěstí. A pokud budete mít chuť, klidně k němu přidejte i ladící náramekFoto: Profimedia.cz

Nostalgie ve vlasech

Jako bychom se vrátily o dvě dekády zpátky. Tehdy totiž bodovaly šátky ve vlasech, uvázané nachlup stejně. Šátek naaranžujte do vlasů a vzadu zauzlujte, u větších rozměrů začněte trojúhelníkem a cíp směřujte dolů. Pokud nechcete riskovat, že bude po hladkých vlasech cestovat, pomozte si sponkami (klidně buďte nápadné a dejte větší sponku z boku přes šátek) nebo pinetkami.

Foto: Profimedia.cz

Móda nultých let zažívá boom, a tak není divu, že na řadu přišly i šátky ve vlasechFoto: Profimedia.cz

Culíková rychlovka

Šátkem můžete vylepšit i oblíbený culík a nemusí vám to zabrat víc než pár vteřin. Pokud vás tento styling baví, porozhlédněte se po užším menším šátku, který je přímo do vlasů dělaný. Ten už pak jen ve chvilce zauzlujte kolem gumičky. U klasického rozměru šátek nejprve poskládejte.

Foto: Profimedia.cz

Bleskový účes vám pomůže vytvořit gumička do vlasů a šátekFoto: Profimedia.cz

Související témata:

Načítám