Hlavní obsah

Kyblíčky, půlměsíc, neonky. Týdnům módy vládnou zábavné kabelky, našli jsme dostupnější varianty

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mají odstíny jako zvýrazňovače, půlměsícový tvar nebo přezdívku baguette. Kabelky z jarních kolekcí jsou zábavné, různorodé a jen čekají, jestli si je vezmete domů. Kterým byste bez váhání svěřily své osobní věci?

Článek

Nová sezona jde ruku v ruce s novými trendy. A ty se samozřejmě týkají i kabelek. Chcete si prohlédnout módní novinky pro sezonu jaro/léto 2022? Vydejte se na týdny módy a koukněte, které kabelky návrháři vložili modelkám do rukou. Zamilovat se přitom nebojte – ke každému tipu z fashion weeku jsme přidali i několik dostupných alternativ.

Neonové barvy

Na přehlídkách se vystřídaly snad všechny barvy, které jsou charakteristické pro zvýrazňovače. Modelky houpaly v ruce kabelky neonově žluté, růžové i oranžové, vy ale klidně sáhněte i po jiných odstínech. Pro letošní sezonu je důležité jen to, aby byly pořádně syté a svítily. Jejich zakomponování do outfitu vás přitom nijak nepotrápí – klidně je přidejte k super jednoduché sestavě a zapomeňte na to, že byste ve stejné barvě musely shánět cokoli dalšího. Úporné ladění je dávno out.

Foto: Profimedia.cz

Nejbarevnější přehlídkou na fashion weeku byla rozhodně kolekce Versace. Neonové kabátky přitom dostaly i kabelkyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Mango, 599 Kč; kabelka Parfois, prodává Zalando, 860 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Aldo, prodává Modivo, 1681 Kč; kabelka Liu Jo, prodává Eobuv, 3990 KčFoto: Archiv firem

Řetězová reakce

Po módní stránce se bude dařit i kabelkám zdobeným řetízky, které spousta z vás už ve sbírce určitě má. Tento výrazný detail dokáže dodat vzpruhu i klasické kabelce, nejlépe se pak vyjímá na těch s menšími rozměry.

Foto: Profimedia.cz

Řetízky už dávno nejsou výsadou Chanelu. Tahle kráska je z dílny značky ValentinoFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: kožená kabelka Gino Rossi, prodává CCC, 2299 Kč; kožená kabelka Pinko, prodává Answear, 4700 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1299 Kč; Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Ve tvaru půlměsíce

Hledáte parťačku, která se bude od ostatních nápadně lišit? Nechte se strhnout trendem půlměsícových nebo jinak zaoblených kabelek. Perfektně pasují na rameno, jsou vysoce stylové a dokonale se hodí i k elegantnějším lookům.

Foto: Profimedia.cz

Zaoblená kabelka ve sněhově bílém provedení je z jarní kolekce FendiFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: kožená kabelka Staud, 6325 Kč; kabelka Bershka, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka L.Credi, prodává Zalando, 1680 Kč; kabelka Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Módní „bagety“

Malé kabelky podlouhlého tvaru byly hitem konce devadesátých let a o prototypu Fendi se často mluví jako o „it“ kabelce, po které prahly davy. Perličkou je, že kabelku pomohla zpopularizovat Carrie ze Sexu ve městě a její současné nové vydání časově sedí do pokračování populárního seriálu. A ano, i v Jak to bylo dál Carrie Baguette od Fendi vytáhla.

Proč zrovna baguette? Tvůrci kabelek si představili klišé o Francouzkách nosících v podpaží sáček s čerstvými bagetami. A stejným způsobem se nosí tyhle mini krásky.

Foto: Profimedia.cz

Do populárních kabelek ve stylu baguette se pouští spousta módních domů, včetně Balmainu. V jejich prospěch přitom hraje hlad po módě devadesátých letFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: kožená kabelka Answear LAB, prodává Answear, 1999 Kč; kabelka Reserved, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kožená kabelka Gino Rossi, prodává CCC, 2199 Kč; kabelka DKNY, prodává Different, 3769 KčFoto: Archiv firem

Bucket bags

Pro bucket (v překladu kyblík) bag nemáme český ekvivalent, jde ale o kabelky, které se podobně jako vaky stahují šňůrkou. Tyhle vtipné taštičky se do módy pravidelně vrací a jejich hlavní sezonou bývá právě jaro. A není divu. Jsou jako dělané ke všemu tomu lehkému a barevnému oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Musíte je nosit v ruce a stahovat šňůrkou, na jaro ale jen těžko najdete stylovější doplněk. Tyhle „kyblíčky“ do kolekce zařadil i návrhář Michael KorsFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka C&A, 370 Kč; ratanová kabelka Ted Baker, prodává Wardow, 5380 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kožená kabelka Gino Rossi, prodává CCC, 2299 Kč; kabelka Versace Jeans Couture, prodává Zalando, 4800 KčFoto: Archiv firem

Jste zrovna ve fázi šetření? Pořiďte si kabelku ze slev.

Reklama

Načítám