Hlavní obsah

Haldy nového oblečení nepotřebujete. Trendy můžete být i díky několika vhodně zvoleným doplňkům

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cesta k módním trendům nemusí nutně vést jen přes nákup nového oblečení. Zmodernizovat oblíbené kousky můžete i pomocí chytře zvolených doplňků. Po kterých se vyplatí v sezoně jaro/léto sáhnout? Vydejte se s námi na fashion week a budete mít jasno.

Článek

Chcete váš šatník nadopovat trochou aktuálních trendů? Věřte, že hned nemusíte vyrážet na velké (a nákladné) výpravy za novými módními úlovky. K tomu, co rády nosíte, můžete podle svého stylu a charakteru přidat jen pár zajímavých doplňků. 

Výrazné šperky na výsluní

Minimalismus byl oficiálně upozaděn. Po nekonečném období home officů a karantén je načase vytáhnout to nejzářivější, co ve své sbírce máte nebo mít chcete. Oprašte okázalé šperky s luxus vyzařujícími kameny a nechte je se předvést i během všedních dnů. Nemusí přitom jít jen o náušnice. Pořídit si můžete i bohatě zdobený náramek nebo náhrdelník.

Foto: Profimedia.cz

Okázalé šperky si užívají svůj velký moment slávy. Co říkáte na náušnice z přehlídky Giambattista Valli?Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice s křišťály Swarovski, 3250 Kč; stříbrné náušnice pokryté zlatem se zirkonií Sif Jacobs, prodává Answear, 3599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: náhrdelník Aldo, prodává Answear, 799 Kč; náramek & Other Stories, 610 KčFoto: Archiv firem

Ve znamení květin

Květiny tentokrát nemusíte mít jen na stole nebo v šatníku, prostor jim udělejte i ve vaší šperkovnici. Letošní jaro a léto bude maximálně hravé a takový prsten, imitující květy sedmikrásek nebo rozkvetlou louku, umí zaručeně zvednout náladu.

Foto: Profimedia.cz

Milujete květiny? Nebojte se to dát najevo. Darům přírody svůj obdiv vyznal i návrhář Adam LippesFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice Zara, 399 Kč; pozlacený náramek s křišťály Petra Toth, 1099 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: pozlacený prsten se zirkonií Pandora, 2049 Kč; náušnice Tatuum, 399 KčFoto: Archiv firem

Stále módní řetězy

Řetězy se ve světě módy stále pevně drží. Mají za sebou už několik sezon a návrháři se jich stále ještě odmítají pustit. Omotat si je můžete kolem zápěstí, krku a pořídit si můžete i řetězové prstýnky nebo náušnice. Jen si vybrat!

Foto: Profimedia.cz

Řetězů se ještě nepouštějte – přehlídka Bronx and Banco je důkazem, že jejich sezona ještě neskončilaFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: pozlacený náramek Massimo Dutti, 895 Kč; prsten & Other Stories, 465 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice Stradivarius, 249 Kč; náhrdelník Mango, 499 KčFoto: Archiv firem

Šátek na zápěstí

Tak jednoduché a přitom efektní! Pokud si nechcete pořizovat další doplňky, uvažte si na zápěstí výrazný šátek. Abyste přitom nevypadaly, jako když zakrýváte zranění, zvolte kousek s menšími rozměry. U ruky přitom samozřejmě končit nemusíte. Šátek klidně přesuňte i na ucho kabelky, krk nebo do vlasů.

Foto: Profimedia.cz

Donatella Versace omotala šátkem zápěstí modelek a podobně dozdobila i kabelky. Na jaro a léto je tento malý milý doplněk jako dělanýFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: šátek Pull & Bear, 299 Kč; šátek Bershka, 199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: šátek s.Oliver, 499 Kč; hedvábný šátek Becksöndergaard, prodává Zalando, 1420 KčFoto: Archiv firem

Řetízky na tělo se vrací

Řetízky nemusí viset jen na krku. Po déle než dvaceti letech se znovu nosí kolem pasu a vyzkoušet můžete i body chains neboli řetízky na tělo. Máte-li vybudovanou slušnou zásobu doplňků a chcete se pustit do nových vod, směřujte právě sem.

Foto: Profimedia.cz

Kam koukat dřív? U Chanelu se s doplňky rozhodně nešetřilo. Řetízky měly modelky zacvaknuté i kolem pasuFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: řetízek na tělo Mango, 499 Kč; stříbrný řetízek na tělo Apart, 895 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: řetízek do pasu NA-KD, 590 Kč; řetízek do pasu Stradivarius, 299 KčFoto: Archiv firem

Cool kšiltovky

Kšiltovky už dávno nejsou jen pro holky se sportovně laděným šatníkem. Vyberte si nějaký reprezentativní módní kousek a klidně ho přidejte ke kombinaci šatů a tenisek, případně džínů, saka a košile. Kšiltovka je navíc ideální kamufláž pro dny, kdy se vám s vlasy nedaří (nebo nechce) nic dělat.

Foto: Profimedia.cz

Kšiltovky pokrývaly hlavy modelek na přehlídce značky CoachFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: kšiltovka Mango, 499 Kč; kšiltovka C&A, 320 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kšiltovka Boss, prodává Answear, 1399 Kč; kšiltovka Bershka, 299 KčFoto: Archiv firem

Stylově různé slamáky

Uznáváme, že slovo slamák nezní příliš přitažlivě. Novodobé klobouky ale umí být zatraceně stylové. Náš tip? Nedržte se jen osvědčených tvarů a vyzkoušejte i novinky, na které nejste zvyklé. Ať už to bude dolů spadlý klobouk ve stylu bucket hat nebo „jen“ kšilt.

Foto: Profimedia.cz

Inkognito jako modelky na přehlídce Alberta Ferretti být nemusíte, slaměné klobouky ale letos minimálně zkusteFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: klobouk Orsay, 349 Kč; klobouk COS, 955 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: klobouk H&M, 399 Kč; kšilt Reserved, 299 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám