Hlavní obsah
3,5
(6)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Aktualizováno

Kuřecí maso je v Česku nejoblíbenější, je totiž levné, není tučné a nabízí spoustu variant k úpravě. Kromě klasického pečeného kuřete jsou v posledních letech velmi populární i paličky. Zkuste je tentokrát i s pikantní domácí BBQ omáčkou.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuřecí paličky
  • 1 500 g kuřecích paliček
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 4 lžíce kečupu
Buffalo omáčka
  • 100 ml jablečného octa
  • 4 lžíce sladké chilli omáčky
  • 20 g tabaska
  • 5 g kajenského pepře
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 4 stroužky česneku
  • 125 g másla
Článek

Postup

01.

Kuřecí paličky nejdříve obalte v mouce se solí a pepřem a nakonec je obalte ještě v kečupu. Nechte v ledničce 30 minut odpočinout.

02.

Připravte si Buffalo omáčku. Zahřejte pánev na nejvyšší teplotu, vlijte do ní ocet, chilli a sójovou omáčku, Tabasco a propasírovaný česnek. Přiveďte k varu. Jakmile se na povrchu začnou tvořit bubliny, přidejte máslo. Když se máslo rozpustí, vypněte teplotu a nechte vlhkost z Buffalo omáčky odpařit. Dochuťte kajenským pepřem a cukrem.

03.

Naložené kuřecí paličky orestujte nasucho na pánvi ze všech stran dozlatova. Pak je namočte do Buffalo omáčky, přendejte do pekáčku, zalijte zbývající omáčkou a přiklopené pečte v troubě při 190 °C přibližně 25 minut. Poté odklopte a pečte dozlatova, asi 10 až 15 minut.

Chutná vám pikantní kuřátko? Anebo si radši pochutnáte na křupavých žebírkách s pivní marinádou? Pak vyzkoušejte i šťavnatý vypečený bůček s kořením pěti vůni.

Reklama

Související témata:

Načítám