Hlavní obsah

Na plné tvary se nevymlouvejte. I s velikostí 46 vám to může seknout!

Foto: Eva Malúšová

Krajkové šaty? Ani těch se nemusíte s větší konfekční velikostí bát!Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazné barvy, krajkové šaty nebo rovnou šortky. Máte pocit, že tohle k plnější postavě nepatří? Se čtenářkou Evou vás přesvědčíme o opaku. Ani s velikostí 46–48 se nemusíte vyhýbat stylovým kouskům!

Článek

Dvaačtyřicetiletá Eva pochází z Kroměříže, a když nám poprvé napsala, hlásila se do proměny. Po rozchodu s partnerem chtěla udělat, jak už to tak bývá, za vším tlustou čáru, z druhé strany se jí ale nechtělo vzdávat se prodloužených vlasů. A protože se nám Eva líbí přesně tak, jak je, pozvali jsme ji místo toho na módní focení. Dvojnásobná maminka si vyzkoušela několik stylových kombinací a spolu s nimi i profesionální líčení. Sluší jí to, že?

Barvy mají zelenou

Osmělte se a během příštích nákupů zamiřte do kabinky s výraznými barvami. To, že máte větší konfekční velikost, ještě neznamená, že byste měly chodit výhradně v černé. Dovolit si můžete v podstatě jakýkoli odstín. Opatrně už ale vybírejte jednotlivé střihy oblečení a stejně tak i materiály. Šaty s lehce nabíranou sukní zakamuflují nedostatky v oblasti bříška a zároveň zbytečně nepřidají na objemu.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Lindex, 999 Kč), kožená kabelka (Baťa, 2599 Kč), náramky (Lindex, 299 Kč/set), kožené boty (Baťa, 1599 Kč)Foto: Eva Malúšová

Neignorujte šortky

Pokud nechcete trávit léto za létem v dlouhých kalhotách, klidně si šortky pořiďte. Tento tip by měly využít především ženy, které považují spodní část těla za tu méně problematickou. U šortek si jen hlídejte výšku pasu (ty nízké mohou napáchat velké škody), střih nohavic a samozřejmě délku. Silnější střed těla perfektně schová top se zavinovacím efektem.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šortky (F&F, 227 Kč), top (Marks & Spencer, 949 Kč), sako (Van Graaf, 3999 Kč), kožené boty (Answear, Bayla, 1699 Kč), kožená kabelka (Answear, Tru Trussardi, 5299 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Světle fialová, ostře žlutá nebo červená. Kterou kabelku byste u sebe s chutí ubytovaly?Foto: archiv firem

Pouzdrovka ano, ale…

Ani na nošení pouzdrové sukně nepotřebujete míry modelek. Nicméně pokud máte větší bříško, nezapomeňte na kus, který tuto partii usměrní – vyšší stahovací kalhotky nebo ještě lépe body. Postavu vám spolehlivě protáhnou i boty na vysokém podpatku.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: top (Marks & Spencer, 599 Kč), sukně (Lindex, 999 Kč), náhrdelník (Topshop, 499 Kč/set), kožené psaníčko (Answear, Gino Rossi, 2590 Kč), kožené boty (Answear, Gino Rossi, 2790 Kč)Foto: Eva Malúšová

Přizvěte trendy vestu

Bílá košile, kalhoty a polobotky. To je naprostá módní klasika. I tu ale můžete trochu pozměnit. Barevná vesta celek rozzáří, a pokud zvolíte delší variantu, zároveň i opticky prodlouží (a tím pádem i zeštíhlí) siluetu.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kalhoty (Lindex, 999 Kč), košile (Marks & Spencer, 999 Kč), vesta (F&F, 650 Kč), boty (Answear, Gino Rossi, 1890 Kč), kožená kabelka (Answear, Pepe Jeans, 1599 Kč)Foto: Eva Malúšová

Dopřejte si krajku

Z krajky nemusíte mít obavy. Pokud objevíte šaty s lichotivým střihem a podšívkou, zbytečně neváhejte. Stylistka Šárka Štursová pro čtenářku vybrala model v elegantní midi délce a čistě bílou krajku osvěžila barevnými botami a psaníčkem. Líbí?

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 3499 Kč), náramek (Lindex, 149 Kč), náušnice (Lindex, 129 Kč), kabelka (Topshop, 999 Kč), kožené boty (Answear, Gino Rossi, 2690 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Máte slabost pro náušnice? Nejste v tom samyFoto: archiv firem

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail Jana.Finferlova@firma.seznam.cz!

Načítám