Hlavní obsah

Novinky ze světa nábytku

Foto: Jysk

I ceny koženého nábytku jdou dolůFoto: Jysk

Reklama

Podzimní novinky v nábytku jsou tu! Vládne jim přírodní dřevo, tiché zásuvky, chytré police a samozřejmě fialová barva na doplňcích. Uvažujete o úpravách v bytě? Pak pro vás máme další dobrou zprávu: ceny klesají!

Článek

Firmy moc dobře vědí, že po letní dovolené a před Vánocemi nám moc peněz nezbývá. Proto se snaží rozšířit stávající kolekce osvědčeného a oblíbeného nábytku o další kousky a vylepšují sortiment doplňků a barev, abychom mohly celý interiér dokonale sladit. Pokud tedy plánujeme zkrášlit svůj byt, bude to zase o něco jednodušší.

Foto: Jysk

Ratanovou sestavu lze použít v chodbě i koupelněFoto: Jysk

Z ložnice do obýváku a nazpátek

Sladit celý interiér do jednoho stylu je poměrně snadné, když můžeme zvolit nábytek ze stejné série. A nábytkáři takových kolekcí nabízejí čím dál více. „V sortimentu pro letošní podzim jsme vsadili hlavně na klasické materiály, jako jsou ořechové či bukové dřevo, ale zároveň jsme obměnili design některých modelů a rozšířili série o další kusy. Zákazníci tak mají možnost zařídit si celý obývák i ložnici jedním typem nábytku od postele až po konferenční stolek,“ říká Monika Poláková ze společnosti Jysk.

Nábytek se také přizpůsobuje současnému přetechnizovanému světu. „Jde o dokonale promyšlené detaily, kdy si skříňky poradí s vedením kabelů. Přitom k tomu, aby se šňůry nepovalovaly po policích, ale zůstaly skryté v rozích, stačilo málo – samotný roh polic ,useknout', čímž zde zůstalo několik centimetrů volného místa na protažení kabelů,“ popisuje Jindra Válová z IKEA.

Foto: Home Style

Trendy je variabilní a jednoduchý nábytekFoto: Home Style

Foto: Sconto

Dřevo a bílá barva je nestárnoucí kombinaceFoto: Sconto

Foto: Jysk

Stírají se rozdíly i mezi nábytkem do jídelny a na zahraduFoto: Jysk

Zaostřeno na barvy

Doplňky a bytový textil se na podzim vybarvují do odstínů, které byly letos v módě a my je přijaly. Proto ochodům dominují barvy jako modrá, růžová a hlavně fialová. „Hitem letošního roku je jednoznačně barva fialová ve všech jejích odstínech. Nejčastěji se kombinuje se šedou, stříbrnou nebo bílou,“ říká Bohumila Blažková ze Sconta a doporučuje i vzory, které jejich krásu ještě podtrhnou: „V módě zůstanou květinové motivy, ať už barokního stylu nebo stylizované rostliny. Stejně tak lze zvolit pruhy, ale stále častěji je nahrazuje z oblečení známá kostka.“

Foto: Alax

Pojízdný kontejner a pohovka v módní fialovéFoto: Alax

Foto: NadopFialová barva ovládla i ložniceFoto: JyskPruhované povlečení je klasikaJak ušetřit peníze?

Mnohé značky se snaží nalákat nás k nákupu nižšími cenami, a to bez toho, že by nějak „ubraly“ na kvalitě. Naopak, šetří se na dopravě. Tím, že si například pohovku koupíme rozloženou na dva kusy a úhledně zabalenou v krabici, zabere méně místa a do kamionu se jich vejde více. Samozřejmě ji doma musíme smontovat, což dá určitou práci, ale cena oproti „nesložené“ může být až o dva tisíce korun nižší. A to za to přece stojí!

Na koho tedy dopadly podzimní deprese, ať vyrazí na nákupy! Proměnit svůj  byt v království, kde na splíny zapomeneme, opravdu není ani těžké, ani drahé!

Reklama

Související témata:

Načítám