Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Zalíbily se vám nahé dorty? Využijte jahodové sezóny a připravte jeden s jemným tvarohovým krémem. Tady je recept!

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
Na korpus
  • 5 vejce
  • 5 lžic horké vody
  • 300 g cukru krupice
  • 270 g polohrubé mouky
  • 30 g kakaa
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
Na krém
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 8 lžic cukru moučka
  • 250 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 170 stupňů. Vejce vyšlehejte s cukrem a horkou vodou. Pak do základu zlehka vmíchejte směs mouky, kakaa a kypřicího prášku.

02.

Těsto nalejte do formy o průměru 22 cm a korpus pečte 45 až 50 minut. Když vychladne, dvakrát ho prokrojte.

03.

Do mísy dejte tekutou smetanu, tvaroh, cukr i pudinkový prášek a krém krátce zašlehejte ručním šlehačem. Poté jím promažte každé patro, které nezapomeňte doplnit pokrájenými jahodami. A je hotovo!

Související témata:

Načítám