Hlavní obsah

Nákup prostěradla. Vyberte to správné!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostěradlo často bývá podceňovanou součástí ložního prádla, jeho funkce je ale důležitá. Vhodně zvolený materiál má totiž nemalý vliv na kvalitu spánku.

Článek

Při zařizování ložnice se obvykle věnujete výběru vhodného povlečení, chcete hezký design, příjemný materiál a dlouhou životnost. Ty samé požadavky však uplatňujte i při výběru prostěradel. Kromě parametrů výše uvedených věnujte pozornost jejich gramáži, ta určuje, jak pevné prostěradlo bude a jak dlouho vám vydrží.

Nadčasová froté prostěradla

Froté je materiál, který není třeba představovat, známou smyčkovou tkaninu dnes najdete v každé domácnosti. Froté prostěradlo je ideálním řešením především v zimním období, dokonale totiž saje a zahřívá. V drtivé většině případů jej seženete v napínací verzi, a tak se můžete spolehnout na to, že budou na matraci dobře držet. Odpůrci žehlení také mohou zajásat, tato prostěradla nevyžadují žehlení.

Bambusové jersey prostěradlo – švestková

Luxus jménem jersey

Potrpíte si na jemný a hebký povrch? Pak zvolte jersey prostěradla, vyrobená ze 100% bavlny. Ta jsou mimořádně prodyšná a mají dobré absorpční vlastnosti. Pověstnou třešničkou na dortu je jejich pružnost, díky které můžete jersey prostěradlo vypnout až o 25 % vlastní velikosti. To je důvodem, proč se vyrábí bez použití umělých příměsí.

Froté prostěradlo Exclusive – černá

Prostěradla bez škůdců a bakterií? Jde to!

Ještě donedávna se bavlně jakýkoli jiný materiál vyrovnal jen stěží. Dnes je tomu jinak. Od doby, kdy na trh vstoupilo bambusové vlákno, se vám dostane přidané hodnoty v podobě eliminace nežádoucích bakterií, plísní, a dokonce i roztočů.

Při nákupu bambusového prostěradla se řiďte poměrem bambusové složky ve tkanině. Čím vyšší tento poměr v látce bude, tím je prostěradlo vůči bakteriím odolnější. Ba co víc! Bambus je schopen pojmout až čtyřikrát více vlhkosti než bavlna. Nevěříte? Pak si přečtěte recenzi na webu Inspirativni.cz.

Jersey prostěradlo Exclusive – tmavě šedá

Neobvyklé barvy nebo velikosti? Jde to!

Máte postel vyrobenou na míru a potřebujete atypickou velikost prostěradla? To dnes seženete velmi snadno, stačí navštívit specializovaný obchod s kvalitním zbožím. Odborníkem na slovo vzatým na českém trhu je internetový obchod RodinneBaleni.cz. Právě tady zakoupíte prostěradla s rozměry 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm či 200 x 200 cm, a to jak v provedení froté, tak  i v případě jersey.

Související témata:

Načítám