Hlavní obsah

Návštěva: Velkorysý rodinný dům s elegantním rázem

Foto: Tomáš Dittrich

Foto: Tomáš Dittrich

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinný dům v Průhonicích vyniká svou prostorností a interiérem v klasickém elegantním stylu. Inspirujte se s námi realizací, které vládnou nadčasové prvky, geometrické vzory a přírodní materiály!

Článek

Když majitelé uvažovali o svém budoucím domově, měli malého synka. Bylo ihned jasno, že chtějí navrhnout interiér na míru (to nebývá snadné, musíte respektovat stavební řešení. V jiném interiéru, který jsme vám ukazovali, například musel architekt zakomponovat do prostoru stávající sloup). Po koupi velkorysého rodinného domu v Průhonicích s dispozičním řešením 5 + kk proto navázali spolupráci s designérkou Ivanou Šustrovou ze studia Designist.

„Klienti mě oslovili na základě doporučení od dodavatele textilií, společnosti Inspire decor, se kterou pravidelně spolupracuji. Od počátku spolupráce jsme si sedli jak vkusem, tak názorově, a i díky tomu mohl vzniknout tento povedený projekt,“ říká designérka.

Odstíny modré jako základ 

Na přání klientů byl celý dům koncipován v klasickém stylu s elegantními detaily. Základem interiéru se stala smetanová barva v kombinaci s odstíny tlumené modré a dekoru přírodního dubu. „Pro zdůraznění elegantního rázu jsme použili dekorační lišty a geometrické vzory na tapetách,“ komentuje barevné a materiálové schéma designérka. (Existují i tapety, které nerozeznáte na první pohled od jiných materiálů, třeba dřeva nebo kamene.)

Foto: Tomáš Dittrich

Kuchyňskou linku v blankytně modrém provedení ozvláštňuje mramorový obkladFoto: Tomáš Dittrich

Krása přírodních materiálů

Dekor dubového dřeva se prolíná všemi místnostmi. Na podlahu navázal na míru vyrobený nábytek z masivního dubu s přírodním lakováním v kombinaci s dalšími prvky ve smetanových tónech. Kuchyňská deska i krb jsou obloženy přírodním mramorem. (Ani umělý mramor nevypadá vůbec špatně, ale je jistě skvělé, když si můžete dovolit originál.)

Osvětlení v hlavní roli

Aby se v interiéru dosáhlo ideální atmosféry, bylo v obývacím pokoji a kuchyni záměrně použito více okruhů osvětlení, než bývá běžné. Designérka tak docílila adekvátního světla jak pro relaxaci, tak i pro vaření.

Foto: Tomáš Dittrich

Osvětlení od značky Bulb dotváří harmonickou atmosféru prostoruFoto: Tomáš Dittrich

Hladký průběh realizace

„Jelikož se jednalo o novostavbu, realizace probíhala téměř bez komplikací. Jednotlivé detaily jsme si ujasnili v návrhu a s osvědčenými řemeslníky, a práce tak běžela podle plánu,“ komentuje hladký průběh realizace Ivana Šustrová.

Vizitka studia

Ivana Šustrová vystudovala interiérový design na School of Design v Brightonu a během kariéry prošla českými i zahraničními ateliéry. V roce 2012 založila studio Designist. Věnuje se individuálním návrhům soukromých i komerčních interiérů včetně realizace a poradenství.

Máte rádi kombinaci elegantního a moderního zařízení? Jak se vám líbí třeba tenhle minimalistický byt s velkou terasou

Reklama

Související témata:

Načítám